Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
OM AKA

Målrettet & fokusert

Siden starten i 1977 har vi fulgt en enkel filosofi: AKA fokuserer på løsninger - ikke problemer. Det har gitt resultater. Mellom 1977 og 2000 bygget AKA opp en vellykket dagligvarekjede. I år 2000 fusjonerte 43 kjedebutikker inn i NorgesGruppen. I 2011 avhender AKA sine aksjer i NG mot en rekke eiendommer. To år senere passerer selskapet 100 eiendommer i porteføljen – og veksten fortsetter. I 2019 teller selskapet over 200 eiendommer i hele landet som driftes og forvaltes ut fra hovedsetet i Hønefoss. 

Med vår bakgrunn og erfaring kjenner vi våre leietakeres krav og forventninger bedre enn de fleste. Landets ledende dagligvarekjeder og handelsbedrifter er våre kunder og samarbeidspartnere.

Vår visjon

Vi skal være Norges ledende innen drift og forvaltning av egne førsteklasses handelseiendommer, med hovedvekt på dagligvare.

Vi skal være Norges ledende!

AKA er en liten organisasjon. Vårt mål er likevel å utrette store ting. Vi skal bli større og bedre, fordi vi vil, kan og våger. Vårt mål er å bygge opp AKA til Norges ledende og mest veldrevne eiendomsselskap innenfor vår nisje. AKAs kompetansemiljø preges av dyktige, lojale og rutinerte medarbeidere med inngående kunnskaper innen sine ansvarsområder.

Gjennom gode og effektive rutiner skal AKA feste seg i bransjens bevissthet som Norges ledende innen drift og forvaltning av egne førsteklasses handelsnæringseiendommer, med hovedvekt på dagligvare.

Bransjekunnskap

Dagligvarehandel – vårt liv og vår lidenskap

I AKA har vi fått dagligvarebransjen inn med morsmelken. Eiendomsinvesteringer og utleievirksomhet, er en naturlig fortsettelse av vårt engasjement for en bransje vi er glade i.

Da AKA fusjonerte med sine 43 kjedebutikker inn i NorgesGruppen i år 2000, kunne det vært slutten på familiens lange historie og tradisjon som kremmere. Slik gikk det heldigvis ikke. Vi hadde fortsatt lyst til å jobbe med og for en bransje vi setter stor pris på. Familien la derfor en ny strategi med nye målsettinger.

Mer enn 60 års fartstid i dagligvarebransjen har gitt oss en god kontaktflate og en nyttig erfaringsbakgrunn som vi svært gjerne vil bruke til noe hyggelig og meningsfylt.

I tiden som har gått siden vi trakk oss ut som drivere, har vi lykkes i å bygge opp en portefølje av handelsnæringseiendommer som vi er svært stolte av.

AKA mener at vi kjenner bransjens forventninger, ønsker og behov, og at vi derved er en god samarbeidspartner. AKA har et handlingsrom og en stor vilje til å utvikle virksomheten.

Derfor setter vi oss ambisiøse mål om å være Norges ledende innen drift og forvaltning av egne førsteklasses handelsnæringseiendommer, med hovedvekt på dagligvare. 

Les mer om vår lidenskap

Familien og styret

Engasjerte og sammensveiset

AKA er en sammensveiset familie bestående av 23 ansatte, som står skulder ved skulder for å føre selskapet inn i en ny tid. Gründer Aage Thoresen har med seg datteren Guro og sønnen Hallvard på laget. Aage etablerte AKA i 1977 sammen med faren Arne, og Knut Bråthen. Aage har sin utdannelse ved Norsk Kjøpmannsinstitutt og har vært kremmer hele livet. Guro er adm. sjef i AKA og tok sin utdannelse ved Handelshøyskolen BI. Hun har jobbet i AKA siden 2008. Hallvard er investeringsdirektør og har jobbet i selskapet siden 2005.

AKAs styre består av:

Styreleder Tommy Korneliussen
Styremedlem Finn Grøstad
Styremedlem Peter A. Ruzicka
Styremedlem Aage Thoresen
Styremedlem Guro C. Thoresen
Styremedlem Hallvard Thoresen
Styremedlem Oscar Felldin

Kontakt oss

Hønefoss Ballklubb
Hønefoss Ballklubb
Samfunnsansvar

Lenge leve ildsjelene

AKA støtter lokalt kulturliv for både liten og stor! Vårt sponsorat er bygget på lokalpatriotisme og kjærlighet til distriktet. I en årrekke har AKA bidratt til å utvikle masse- og toppidretten i Hønefoss Ballklubb. Det har gitt oss mange gledesstunder, men også noen stupbratte følelsesmessige nedturer.

AKA Arena er hjemmestadion til HBK og ble bygget av AKA til sesongåpningen i 2009. En annen arena som har hatt stor suksess er Hønefoss Arena som til daglig fylles av idrettsglade unge og voksne innen turn, håndball, basketball, klatring m.m. Prosjektet Hønefoss Arena var et interkommunalt samarbeid mellom Ringerike, Jevnaker og Hole kommune, samt Fylkeskommunen, Idrettsrådet og AKA.  

Kulturlivet har vokst betraktelig i regionen de siste tiår og Hønefoss har blitt satt på kartet av arrangementsaktøren TBA, som blant annet står bak den årlige Hønefossrevyen og barneshowet Rockefroskene, som arrangeres utendørs med Hønefossen som kulisser.

Vi er også stolt sponsor av ishockeyklubben Ringerike Panthers, sykkelrittet Tour of Norway og løpefesten Ringeriksmaraton - som alle beriker regionen vår.

AKA ønsker å bidra til flere spennende arenaer som er til glede for mange. Vi oppfordrer regionale aktører til å sende oss en mail med kort informasjon om deres prosjekt, slik at vi kan ta med dette når vi går gjennom vårt sponsorengasjement. Dette gjør vi i oktober hvert år.

Lenge leve ildsjelene og entusiastene!