Administrerende direktør, Jane K. Gravbråten
Administrerende direktør, Jane K. Gravbråten
OM AKA

Målrettet og fokusert

AKA er et av Norges største og raskest voksende private eiendomsselskaper. Vi ønsker å utrette store ting. Vi skal bli større og bedre, fordi vi vil, kan og våger.

Vi har vår bakgrunn fra dagligvarebransjen, og som gårdeier kjenner vi varehandelen bedre enn de fleste eiendomsselskaper. Vi lever etter verdiene våre. Vi er imøtekommende, fokuserte, pålitelige, og vi strekker oss langt for å finne gode løsninger.

Vårt kompetansemiljø preges av dyktige, lojale og rutinerte medarbeidere med inngående kunnskaper innen sine ansvarsområder. Gjennom vår lidenskap for handels- og eiendomsbransjen har vi fokus på å videreutvikle AKA som et bærekraftig og fremtidsrettet selskap.

 

Vår visjon

Vi skal være Norges ledende innen drift og forvaltning av egne førsteklasses handelseiendommer, med hovedvekt på dagligvare

Eiere og styret

Aktive og engasjerte

AKA eies av familien Thoresen. Etter et vellykket generasjonsskifte i 2022 er det Aages barn, Marte, Guro og Hallvard som er selskapets største aksjonærer.

AKAs styre består av kvalifiserte og engasjerte medlemmer, som jobber aktivt og målrettet mot at selskapet skal nå sin visjon om å være Norges ledende.

AKAs styre:

Styreleder Peter A. Ruzicka
Styremedlem Saloume Djoudat
Styremedlem Pål Wibe
Styremedlem Guro C. Thoresen
Styremedlem Aage Thoresen


Observatør til styret Hallvard Thoresen
Observatør til styret Oscar Felldin

Historie

Vi vet hva som kreves

Vi starter vår historie i 1952. Arne Thoresen gifter seg med Magnhild. I 1953 kommer sønnen Aage til verden. I 1957 flytter den lille familien fra Gulsvik til Hønefoss. Med en beskjeden kapital etableres dagligvareforretningen «A. Thoresen» i Hønengata 42.

20 år senere, i 1977, snakker alle i Hønefoss om den nyetablerte butikken «AKA Lavpris». Arne Thoresen, Knut Braathen og Aage Thoresen gir sine forbokstaver til den nye dagligvarekjeden som utfordrer etablerte kjøpmenn. Den blir raskt en stor suksess.

Siden starten i 1977 har AKA fulgt en enkel filosofi: Vi fokuserer på løsninger – ikke problemer. Det har gitt gode resultater. Mellom 1977 og 2000 bygget AKA opp en vellykket dagligvarekjede, og i år 2000 fusjonerte 43 kjedebutikker inn i NorgesGruppen.

Det kunne vært slutten på familiens lange historie og tradisjon som kremmere. Slik gikk det heldigvis ikke. AKA hadde fortsatt lyst til å jobbe med og for handelsbransjen, og la derfor en ny strategi med nye målsettinger. I 2011 avhender selskapet sine aksjer i NorgesGruppen mot en rekke eiendommer.

To år senere passerer AKA 100 eiendommer i porteføljen – og veksten fortsetter i raskt tempo i årene som kommer. I dag driftes og forvaltes en portefølje på over 250 eiendommer i Norge og Danmark, fra hovedkontoret i Hønefoss.

Se AKAs historiske milepæler her.

Bransjekunnskap

Vår lidenskap

AKA har opplevd en handelsbransje som har gjennomgått den ene revolusjonen etter den andre. Kunnskapen og erfaringen har vi med oss i ryggsekken. Vi har en god kontaktflate og vi kan med hånden på hjertet si at vi kjenner våre leietakeres forventninger, ønsker og behov bedre enn de fleste.

Vi har lykkes i å bygge opp en portefølje av handelseiendommer som vi er svært stolte av. Våre eiendommer befinner seg i Norge og Danmark, og vi stortrives som vertskap for Norges største og beste dagligvareaktører og handelsbedrifter. Det tvinger oss til å levere varene – hver dag. Og det gjør jobben vår enda mer inspirerende.

Blant AKAs største kunder og samarbeidspartnere er REMA 1000, NorgesGruppen og Coop, men også en rekke ambisiøse, nasjonale og internasjonale kjeder innen faghandel.

Våre kunnskaper fra dagligvarebransjen kommer godt med i møte med faghandelens forventninger og krav. Profesjonell kjededrift følger på mange områder de samme prinsippene – uavhengig av hvilke varer og tjenester man tilbyr.

AKA har et handlingsrom og en stor vilje til å utvikle virksomheten. At vi fortsatt får være en del av handelsbransjen, gjør det ekstra morsomt å være en aktør i eiendomsmarkedet. For oss er langsiktighet og engasjement vår drivkraft – og handel og eiendom vår lidenskap.

#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#