Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Vinmonopolet med nytt kjedekonsept hos AKA

- Vi har utvidet butikken og blitt et av landets første pol med det nye kjedekonseptet, sier butikksjef for Vinmonopolet Notodden, Tom Erik Smørgrav.

Fornøyde ansatte. Henriette Larsen, Gunnhild Dyrland og Kari Elvira Vendingen, sammen med butikksjef Tom Erik Smørgrav.
Fornøyde ansatte. Henriette Larsen, Gunnhild Dyrland og Kari Elvira Vendingen, sammen med butikksjef Tom Erik Smørgrav.

Vinmonopolet som leier av AKA i Storgata på Notodden har holdt stengt siden 12. februar mens butikken er pusset opp fra topp til tå. - Vi er heldige som får en så omfattende oppussing, sier butikksjef Tom Erik. Det begynte med et ønske om å utvide lagerkapasiteten. Og endte med både større lokaler, nytt gulv og ny maling på veggene.

- Vi har også fjernet himlingen og åpnet opp for full takhøyde, sier butikksjefen. - Taket har vi malt mørkt som en del av det nye konseptet til Vinmonopolet. Konseptet har et spennende uttrykk med mer industrielt preg. Det er jo ekstra passende her på Notodden hvor vi har en industritradisjon med blant annet Norsk Hydro, som med hjelp fra vannkraftverk på Notodden startet produksjon av nitrogengjødsel i 1907, forteller han.

- Vinmonopolet har gjennomgått en betydelig oppussing og oppgradering, sier AKAs driftsansvarlig ved eiendommen, Rolv Eriksrud. Han har fulgt prosjektet tett den siste tiden. Butikken er utvidet med 50 kvadratmeter, og totalarealet for Vinmonopolet er nå cirka 375 kvadratmeter. - Deler av fellesarealet mellom polet og dagligvarebutikken Extra er nå innlemmet i salgs- og lagerarealet til polet, sier Rolv. Det er POB som har vært hovedentreprenør.

- Ombyggingen har medført at kundetoalettet er flyttet, og inngangen til polet er trukket lenger ut, sier Rolv. - Som gårdeier er vi veldig tilfreds med løsningen, og glade for at vår leietaker er fornøyd og kan tilby kundene en enda flottere butikk.

Det nye Vinmonopol-konseptet innebærer også at alle land og varegrupper får nye skilt. Alt av hyllemoduler og inventar er gjenbruk, det er bare bakveggene i hyllene som ikke får være med videre – de er ikke en del av det nye uttrykket til kjeden. Lokalet lyssettes av energibesparende LED-belysning, og også utvendig blir skiltingen utvidet og riktig belyst. - Vi kommer til å være mye mer synlige, sier butikksjef Tom Erik fornøyd.

Han har registrert at mange har savnet sitt lokale pol, og var forberedt på ekstra pågang ved gjenåpning torsdag formiddag. - Vi håper og tror kundene er samstemte med oss i at ventetiden var verdt det, sier butikksjefen, som er glad for å kunne vokse videre i Storgata. - Vi trives her, og har et godt forhold til både de andre leietakerne, Extra og frisøren Esther Hairdesign, og til gårdeier, avslutter han.

AKA gratulerer så mye med nyåpningen, og med kjedens 100-årsjubileum i år!