Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Vellykket åpning av nye KIWI Tangen

På Tangen i Drammen er det på rekordtid oppført et nytt KIWI-bygg for AKA. Torsdag 24. november kunne butikksjef Magomed Arzamulov endelig åpne sin egen, splitter nye butikk.

AKAs prosjektsjef, Morten Kristiansen (t.v.), gratulerer butikksjef Magomed Arzamulov med åpningen. Prosjektleder i POB, Espen Langerud (t.h.), er tilfreds med gjennomføringen av prosjektet og er glad for at de holdt tidsplanen.
AKAs prosjektsjef, Morten Kristiansen (t.v.), gratulerer butikksjef Magomed Arzamulov med åpningen. Prosjektleder i POB, Espen Langerud (t.h.), er tilfreds med gjennomføringen av prosjektet og er glad for at de holdt tidsplanen.

- Jeg bor i Svelvik og pendlet forbi butikken til min forrige jobb. Da jeg så at det gamle bygget skulle rives og at en ny KIWI skulle bygges, var jeg klar på at denne butikken vil jeg ha, forteller butikksjefen. I august fikk Magomed vite at han var KIWI Tangens nye sjef. - Jeg har jobbet i åtte KIWI-butikker, inkludert første erfaring fra OD-dagen i skoleårene, sier han. Han kommer direkte fra stillingen som butikksjef ved i KIWI Hokksund, der han har vært i to år.

Det nye KIWI-bygget kommer til å bli en del av sjelen på Tangen, mener butikksjef Magomed Arzamulov.

- Det blir fint med kortere arbeidsvei, og ikke minst veldig spennende å se hvor butikken «lander», om den blir godt tatt imot og hva vi klarer å få til her. Det er kjempegøy å være med fra starten, å være del av noe nytt.

Butikksjef Magomed Arzamulov synes det er veldig hyggelig at flere ansatte valgte å bli med han over til KIWI Tangen.

Med seg på laget har han flere kjente ansikter. - Alle er jo nyansatte ved KIWI Tangen, men veldig mange har erfaring fra KIWI andre steder. Og noen har jeg jobbet med før og kjenner godt. Flere ville bli med meg over i ny butikk, det tar jeg som et kjempekompliment, forteller butikksjefen.

På taket av KIWI Tangen er det klargjort for installering av solcellepaneler. De kommer våren 2023.

Det er POB Entreprenør, ved prosjektleder Espen Langerud som har styrt prosjektet. - Dette har absolutt vært et greit prosjekt, sier Espen. - Det gamle bygget på eiendommen var slitent. Så fort vi ble enige om å bygge nytt og alle detaljer var landet, ble det lagt en stram plan for gjennomførelse. Fra gamlebygget var revet og til ferdigstillelse av nytt, har det gått tre måneder og tre uker. Da er det klart at det ikke er plass til skjær i sjøen.

Prosjektlederen fikk derfor hjertet i halsen da det underveis ble oppdaget at det ikke fantes nok strøm i området til å drifte den nye butikken. - Det løste seg heldigvis fint. Etter litt frem og tilbake fant Glitre Energi ut at de hadde en ledig trafo stående – som de installerte på rekordtid. Butikken ble koblet på strømnettet i god tid før åpningen, forteller Espen.

Butikksjef Magomed Arzamulov er spent på mottakelsen fra kundene. Han kommer direkte fra en butikksjefstilling ved KIWI Hokksund.

- Ellers er bygget ganske rett frem, med stål og sandwichelementer, kledd med panel. Men det er selvsagt skreddersydd til leietaker, blant annet uten søyler i salgslokalet. Og stålsøylene i ytterveggene er faktisk tilpasset innredningen, slik at hyller smetter mellom søylene. Hver centimeter teller i en butikk, sier Espen, som også er prosjektleder ved flere andre av AKAs utviklingsprosjekter.

Han forteller at det er en spesiell håndtering av overvann på eiendommen. Fordi ledningsnettet ikke har kapasitet, er det byttet ut én meter masse i dybden rundt hele bygget, og lagt belegningsstein for å drenere alt vann på egen tomt.

Utdeling av roser til butikkens første kunder.

AKAs eiendom på Tangen har gjennom årene huset både Rimi og Coop Extra. Siden 2020 har bygget stått uten leietaker i påvente av byggesaksbehandling. - Dette har vært et spennende, hektisk og vellykket prosjekt, sier Morten Kristiansen, prosjektsjef i AKA. Inntil godkjenning av rammesøknad på nytt bygg i mai i år, var det en lang prosess med ulike skisser til løsning.

- Vi ønsket i utgangspunktet å rehabilitere eksisterende bygg, men på grunn av svært dårlige grunnforhold lot det seg dessverre ikke gjennomføre uten at man gjorde ny fundamentering. Dermed sto ett alternativ igjen; nytt bygg.

Det var nok av både blide ansatte og kunder, kaker og konkurranser under åpningsfesten torsdag formiddag.

Både AKAs prosjektsjef, butikksjef Magomed og prosjektleder Espen er samstemte i at prosjektet og samarbeidet har vært strålende. - Er det noe vi lurer på, får vi svar med en gang, forteller Espen, mens Morten gir Espen æren for at bygget har reist seg i rekordfart. Magomed er også enig i at prosjektet har gått knirkefritt. - Jeg har opplevd kun hyggelige og dyktige mennesker, som heldigvis forsto nysgjerrigheten min alle gangene jeg var innom og kikket i byggeperioden, avslutter han.