Utvider suksessbutikken – igjen

Eurospar Brokelandsheia har opplevd en utrolig utvikling over mange år, og pølsemaker Tore har nærmest blitt kjendis gjennom butikkens populære Facebook-side.

- Vi tør påstå at vi har laget den lengste ferskvaredisken på kjøtt i Norge, sier pølsemaker Tore Solstad.
- Vi tør påstå at vi har laget den lengste ferskvaredisken på kjøtt i Norge, sier pølsemaker Tore Solstad.

Fra slakterommet bak ferskvaredisken byr pølsemaker Tore Solstad på seg selv, og er et godt eksempel på at engasjement er lønnsomt. Flere ganger i uken legger butikken ut videoer på sin Facebook-side, der Solstad med mye humor, kunnskap og lidenskap frister de over 57 000 følgerne med dagens tilbud.

Det er brødrene Tore og Cato Solstad sammen med Sindre De Bartolo som driver Eurospar Brokelandsheia. De har sammen klart å skape en dagligvarebutikk som folk kjører langveisfra for å nå. Kjøttdiskene er alltid fylt til randen av ferske varer, og kundene lokkes til «grensehandel» gjennom elleville tilbud som gjelder «KUN hos Brokelandsheia!».

Skjermdump fra Facebook: EUROSPAR Brokelandsheia.

Nå har trioen igjen, sammen med gårdeier AKA, utvidet butikkarealene slik at frukt & grønt, brød & bakevarer, samt ferskvareavdelingen kan gi kundene enda bedre handleopplevelser. - Eurospar Brokelandsheia er en butikk som rigges kontinuerlig for videre vekst, forteller driftsansvarlig Eskil Viken.

- I fjor utvidet vi eiendommen betydelig, for å optimalisere lager og logistikk og gi Vinmonopolet større lokaler. I dag nyåpner Eurospar igjen – denne gangen med et tilbygg på 227 m², større ferskvareavdeling og køordning til denne. Utbyggingen er gjort for å kunne møte den enorme veksten som butikken har hatt, og for å kunne profilere kjøtt/fisk/delikatesse enda bedre, sier Eskil.

Ordfører Inger Løite klippet snoren til den ferske disken torsdag morgen: - Solstad har skrevet butikkhistorie i Gjerstad – en historie som begynte for 35 år siden. Å drive butikk er mer enn å bare selge varer. Vi som kunder blir mer og mer kravstore, vi forventer god kvalitet, god service og et godt innsalg. Dere innfrir på alle disse punktene, og det skal dere være stolte av, sier ordføreren.

Butikksjef Cato Solstad og ordfører Inger Løite åpnet den utvidede ferskvaredisken torsdag - en utvidelse på hele 15 meter.

Butikken fikk også skryt for være en god lærebedrift og tilrettelegge for fagbrev, som de også tidligere har fått heder og utmerkelse for. Med over 60 ansatte er Eurospar en viktig og betydelig arbeidsplass i Gjerstad og for kommunens 2 500 innbyggere. Den populære butikken gir positive ringvirkninger til øvrig handel og næringsbedrifter på Brokelandsheia.

Butikksjef Cato Solstad foran et maleri av sine foreldre, Arne Kristian og Duddu Solstad, som startet dagligvare i Gjerstad i 1985. For å skille seg ut blant konkurrentene etablerte de en kjøttdisk. 35 år senere er den fortsatt butikkens varemerke og kundemagnet.

- Det er ingen ting som tilsier at omsetningen skal være nærmere 150 millioner kroner i en dagligvarebutikk på et så lite sted. Måten brødrene Solstad har utviklet butikken, fra foreldrenes etablering for 35 år siden, til dagens handelsdestinasjon – det er veldig imponerende. Vi gratulerer så mye med nok en utvidelse, avslutter AKAs driftsansvarlig.