Tilrettelegger for miljøvennlig transport

Stadig flere av AKAs handelsnæringseiendommer får ladestasjoner for elbiler – denne uken åpner verdens nordligste Tesla ladestasjon på selskapets eiendom i Honningsvåg.

- Vi åpner nå en Tesla Supercharger-stasjon ved REMA 1000 i Honningsvåg, forteller Even Sandvold Roland, Senior Communications Manager i Tesla. - For første gang dekker dermed et hurtigladenettverk hele Norge på langs, fra Lindesnes til Nordkapp.

Han forteller at Tesla åpnet den første Supercharger-stasjonen i Europa på Dombås i 2013. Siden den gang har nettverket vokst betraktelig, og det er nå 81 Supercharger-stasjoner med til sammen 1 132 ladestolper i Norge.

- AKA er opptatt av å tilrettelegge for mer miljøvennlig transport, og vi samarbeider med ulike leverandører for å etablere flere ladestasjoner ved våre 235 eiendommer, sier AKAs driftsdirektør Rolf Hammerengen.

- Flere ladepunkter gjør det mer attraktivt for bileiere å bytte ut fossilbil med elbil, som igjen fører til mindre lokal forurensing, lite støy og lave klimautslipp. Sammen med våre leietakere vil dette stå på agendaen vår fremover som et av flere tiltak for å sikre en mer bærekraftig utvikling, sier Rolf.