Storhandel i Trøndelag

AKA har, gjennom eiendomsselskapet Handelseiendommer Øst AS, kjøpt en ny giganteiendom.

Overtar giganteiendom i Steinkjer.
Overtar giganteiendom i Steinkjer.

Eiendommen, med et areal på hele 32 mål, befinner seg i Steinkjer kommune i tidligere Nord-Trøndelag. Bygningsmassen har et totalt areal på nesten 14 000 m², og leies i sin helhet ut til byggevarekjeden Byggmakker.

- Dette er en svært spennende eiendom, forteller investeringssjef i AKA, Hallvard Thoresen. - Av enkelteiendommer er dette AKAs nest største målt i areal, og består blant annet av et moderne og flott varehus, og et imponerende logistikkbygg som fungerer som distribusjons- og sentrallager.   

Byggmakker er, i leietakersammenheng, et nytt og hyggelig bekjentskap for AKA. Leieforholdet er med Byggmakker Nord (tidligere Gipling AS), som eier og driver 19 byggevarehus i Nordland, Trøndelag og Hedmark under Byggmakkerkonseptet.

Selskapet sysselsetter i dag ca. 540 ansatte og har en omsetning på rundt 1,8 milliarder kroner. Punktet i Steinkjer har et nedslagsfelt på omkring 70 000 mennesker i 60 minutters kjøreavstand.

Hovedbygningen i Industriveien 2 har 150 parkeringsplasser.

AKA er godt kjent i området og eier fra før flere eiendommer i kommunen. Disse har leietakerne REMA 1000, Obs Bygg, Rusta og Jula. Med kjøpet av Byggmakker Steinkjer markerer AKA et aldri så lite jubileum, da et totalareal på 400 000 m² i eiendomsporteføljen passeres.

Vi ser frem til samarbeidet med Byggmakker!

Megler i transaksjonen har vært Norion Næringsmegling AS.