Spar-åpning på Storsteinnes

Spar er ny leietaker i AKA sine lokaler på Storsteinnes i Balsfjord kommune. Torsdag 25. mars åpnet dørene for aller første gang.

23 år gamle Krister Skogli er butikksjef i den nye Spar-butikken – kjedens 18. butikk i Troms og Finnmark. Med seg på laget har han både søsteren, faren og moren. - Jeg skal ha lillesøsteren min med som nestkommanderende, sier Skogli, som gleder seg til å jobbe sammen med familien.

Skogli har bodd i Tromsø i syv år, og jobbet på Eurospar på Tomasjord i over fire år, og har dermed god erfaring med kjeden som han nå skal drive egen butikk for. Han tok selv kontakt med NorgesGruppen med ønske om å starte egen butikk, og i fjor høst fikk han positivt svar. Nå ser han frem til en travel hverdag hjemme i Storsteinnes.

- Jeg ønsker å gi kundeopplevelser som er så bra som overhodet mulig. Jeg vil at kundene skal føle seg velkomne og sett. Vi skal holde en høy standard når det kommer til alt fra renhold til varetrykk og vi skal ha et godt utvalg av kvalitetsvarer og lokale matvarer, sier Skogli til Nye Troms.

Erfaringer fra toppspill og lagledelse i fotball, trekker den ferske butikksjefen med seg inn i ny lederstilling. - Det gjelder å være flink til å se hvordan hver enkelt ansatt kan få skinne mest mulig med sine gode egenskaper. Da kan man jobbe effektivt og med høy kvalitet, og legge inn den ekstra innsatsen for at butikken skal skille seg ut – og da kan man oppnå utrolige resultater, sier Skogli.

Spar-kjeden har butikker i tre forskjellige størrelser. Eurospar er den største og Spar Marked er den minste. Den Skogli skal drifte på Storsteinnes er et sted imellom – en Spar Supermarked på 1 290 m².

Siden starten av januar har eiendommen i Brattmelveien 6 fått en totalrenovering. Det er blant annet installert LED-belysning og nytt balansert ventilasjonsanlegg. I tillegg er inngangspartiet flyttet slik at butikken er bedre synlig fra veien. Store vindusflater gir bedre innsyn og utsyn, og mer naturlig lys inn i butikken. Det er også satt opp ny fasadebelysning som gir godt lys på parkeringsplassen.

- Spar er kjent for sine gode ferskvaredisker, så nytt kjøkken måtte bygges opp fra bunnen av. Det er anlagt et stort flislagt ferskvarekjøkken, som også rommer bake-off, med nystekte bakevarer i hele butikkens åpningstid, sier AKAs driftsansvarlig for eiendommen, Geir Bratlund.

Butikksjef Skogli har også landet en avtale med Apotek 1, om å selge et utvalg apotekvarer samt ha utlevering av medisiner på resept. Apotek 1 flyttet fra Storsteinnes til Nordkjosbotn i fjor, og Skogli tror mange vil sette pris på at det fremdeles finnes et medisinutsalg i kommunesenteret. - Vi håper dette blir et godt tilbud for innbyggerne på Storsteinnes, sier han.

AKA gratulerer Spar og Krister Skogli med åpningen, og ser frem til videre samarbeid!