Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

REMA 1000 Heistad med nok en utvidelse

- Vi har vokst ut av lokalene, sier kjøpmann Frode Svarstad-Elverhøy. REMA 1000 Heistad er dagligvarekjedens største butikk i Grenland, målt i omsetning.

Kjøpmann Frode Svarstad-Elverhøy og prosjektleder hos Rose Forvaltning, Ole Martin West, feiret åpningen torsdag formiddag.
Kjøpmann Frode Svarstad-Elverhøy og prosjektleder hos Rose Forvaltning, Ole Martin West, feiret åpningen torsdag formiddag.

Torsdag 27. oktober nyåpnet den populære Porsgrunn-butikken etter 12 dager med stengte dører i innspurten av utvidelsen. - Butikken er utvidet med 150 kvadratmeter. Solid drift over tid har gjort investeringen mulig, sier Svarstad-Elverhøy. Utvidelsen gir plass til et enda bredere vareutvalg, og det er dermed duket for ytterligere vekst i omsetning.

Kjøpmannen forklarer at det er gjennomført en rekke miljøtiltak i prosessen. Nye og mer eneregieffektive anlegg i kjøl og frys, samt i ventilasjon, skal bidra til mindre utslipp og bedre gjenvinning av energi.

- Vi har med utvidelsen også oppgradert panterommet og sørget for større kapasitet på kaldt drikke, sier kjøpmannen. Utendørs har butikken fått et nytt uttrykk med det klassiske REMA-tårnet i inngangspartiet. Butikken har med andre ord blitt enda mer synlig i Grenlandsområdet.

AKAs driftsansvarlig, Eskil Viken, er imponert over aktivitetsnivået til leietakeren på Heistad: - Her snakker vi om en hardtarbeidende kjøpmann som ser muligheter og ikke problemer. Vår oppgave som gårdeier er å legge forholdene maksimalt til rette for de som ønsker å satse. Vi diskuterer gjerne løsninger som kan utvikle potensialet til eiendommen. Det har begge parter utbytte av.

Det er kun sju år siden sist gang REMA 1000 Heistad gjorde større bygningsmessige endringer. Den gang hadde Svarstad-Elverhøy vært kjøpmann i fire år. Etter en bratt omsetningsvekst i perioden var han klar for å tilby en søndagsåpen REMA-filial, også kjent som «Brustadbu», i en nedlagt blomsterforretning i samme bygg. Kundevognene ble også flyttet innendørs i samme prosjekt.

- Vi deler kjøpmannens ønske om å lykkes enda bedre på Heistad – nå, som i 2015, sier AKAs driftsansvarlig. - Vi setter stor pris på gode prosjekter og inspirerende kjøpmenn ved eiendommene våre, og ønsker gjengen på Heistad lykke til i oppgraderte lokaler.

Totalrenovering i Ålesund

Også i Ålesund var det torsdag nyåpning ved en AKA-eiendom. Klokken 10.00 var det åpningsfest hos REMA 1000 Strandgata, etter en stengeperiode på 12 dager også der. Butikken er totalrenovert innvendig, blant annet med nye fliser på gulv, maling på veggene og ny LED-belysning.

Bildet er hentet fra REMA 1000 Strandgatas Facebook-side, 18. oktober.

- Bygningsmessig er i hovedtrekk salgsarealet tilbakestilt til opprinnelig areal, fordi søndagsbutikken avvikles. Vognskuret ute endres til salgsområde for blomster og andre sesong- og kampanjeprodukter, og handlevognene flyttes inn i varmen, sier AKAs driftsansvarlig Eskil Viken.

Kjøpmann Tore Havnegjerde er strålende fornøyd med oppgraderingen. Bildet er hentet fra REMA 1000 Strandgatas Facebook-side, 27. oktober.

Oppgraderingen innebærer i tillegg forbedring av sosiale rom og bedrede arbeidsbetingelser i pantesonen. Og selvfølgelig er alt av teknisk utstyr skiftet ut til den mer miljøvennlige typen.

AKA gratulerer REMA Heistad i Porsgrunn og REMA Strandgata i Ålesund med fine oppgraderinger!