Peter A. Ruzicka nytt styremedlem i AKA

AKA er opptatt av å ha et aktivt og utviklingsorientert styre som kan bringe selskapet fremover.

Peter A. Ruzicka nytt styremedlem i AKA
Peter A. Ruzicka nytt styremedlem i AKA

Selskapets nye styremedlem Peter A. Ruzicka (56) har de siste 25 årene ledet flere store og internasjonale selskaper, blant disse er Hakon Gruppen, Ahold, Jernia og Orkla. I sistnevnte var han konsernsjef fra 2014-2019. Han er bosatt i Asker med sin kone Bente, og har tre voksne barn.

- Gjennom mange år innenfor dagligvarehandel, både som detaljist og som leverandør, kjenner jeg bransjen svært godt. Å sitte i styret i AKA og være med å utforme videre utvikling av selskapet, ser jeg på som en veldig spennende oppgave, sier Ruzicka.

Peter har også bred styreerfaring fra selskaper som Storebrand, Jernia, Komplett, Orkla og Jotun. I dag er han styreleder i den danske smykkegiganten Pandora, samt styremedlem i eiendomsselskapet Aspelin Ramm.

AKA-gründer Aage Thoresen har kjent Peter siden tidlig på 90-tallet, da de begge var kjente navn i dagligvarebransjen; Aage i AKA Lavpris/AKA Spar Norge og Peter i Hakon Gruppen/RIMI og ICA.

Han ser frem til å samarbeide med Peter i AKAs styrerom. - Jeg vet at Peter kan tilføre AKA mye viktig kompetanse og markedskunnskap. Det er alltid positivt å hente inn personer som kan se selskapet med nye øyne og bidra med nye innfallsvinkler. - Jeg tror det nye styret vil utfylle hverandre godt, sier AKA-gründeren.

Peter er enig: - Basert på min erfaring og bakgrunn håper jeg at jeg kan bringe verdifull innsikt inn i styrets arbeid. Jeg ser frem til å bidra, avslutter AKAs nye styremedlem. Peter velges inn i AKAs styre 17.12.2020 og vil delta på første styremøte i 2021.

 

Fra 17.12.2020 består AKAs styre av:

Styreleder Tommy Korneliussen

Styremedlem Finn Grøstad

Styremedlem Peter A. Ruzicka

Styremedlem Aage Thoresen

Styremedlem Guro C. Thoresen

Styremedlem Hallvard Thoresen

Styremedlem Oscar Felldin