Perfekt timing for pol-åpning på Noresund

- Etablering av Vinmonopolet på Noresund betyr et løft for både sentrum og turistdestinasjonen Norefjell, sier AKAs driftsansvarlig Rolv Eriksrud.

Butikksjef for Vinmonopolet Noresund Terje Hæhre-Pedersen, butikkekspeditør Tine Solberg og AKAs driftsansvarlig Rolv Eriksrud.
Butikksjef for Vinmonopolet Noresund Terje Hæhre-Pedersen, butikkekspeditør Tine Solberg og AKAs driftsansvarlig Rolv Eriksrud.

Én uke før påsketrafikken for alvor melder seg, åpnes en filial av polet ved AKAs eiendom ved foten av Norefjell. - Vi står klare til å ta imot både de lokale kundene og de tusenvis av turistene som gjester kommunen i ferier og helger, sier butikksjef for Vinmonopolet Noresund, Terje Hæhre-Pedersen. På de mest hektiske dagene i påsken befinner det seg så mange som 30 000 personer i Krødsherad kommune, som til sammenligning har 2 300 innbyggere.

Det nyetablerte polet er en kategori 1- butikk som er lagt i et nytt tilbygg i tilknytning til KIWI. - De to butikkene deler inngangsparti og vil dra nytte av hverandre, sier AKAs driftsansvarlig Rolv Eriksrud. - Vi er glade for at vi har kunnet tilrettelegge for etablering av Vinmonopolet i en av landets siste store turistkommuner som har stått uten pol.

Et kategori 1- pol er den minste varianten av utsalg, og har et basisutvalg på 180 varer. Butikken er 80 kvadratmeter stor, og skal holde åpent torsdag-lørdag. - Jeg er veldig spent på trafikken, sier butikksjefen, som også er sjef hos polet i Hønefoss og på Flå.

Butikksjef Terje Hæhre-Pedersen og butikkekspeditør Tine Solberg er klare til å ta i mot lokale kunder og fjellturister på Noresund.

Terje skal drive polutsalget sammen med to ansatte, og er svært fornøyd med lokasjonen i 1. etasje i kjøpesenteret Norefjellporten. - Det er en effektiv beliggenhet, og vi har ingen direkte konkurranse med andre utsalg, forteller den erfarne butikksjefen. Noresund ligger omtrent 40 kilometer unna de nærmeste polene i Flå, Hønefoss, Eggedal og Vikersund.

- KIWI utvidet sin butikk og åpnet for to uker siden, sier Rolv. - Med åpning av polet i dag, og en splitter ny ladepark for elbiler utenfor døra, blir dette et naturlig og effektivt sted for fjellturistene å stoppe – og et velkomment tilskudd i det lokale handelsmiljøet. - Vi ønsker Vinmonopolet velkommen som ny leietaker og aktør på Noresund, avslutter AKAs driftsansvarlig.