Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Overtar 22 eiendommer i Danmark

Det deleide selskapet DK Retail Invest AS overtar 15. februar første pulje med danske eiendommer.

REMA 1000 Skødstrup, Løgten.
REMA 1000 Skødstrup, Løgten.

Antall eiendommer under forvaltning gjør et byks når det deleide selskapet DK Retail Invest AS 15. februar overtar første pulje med danske eiendommer, og antall eiendommer i AKA-porteføljen øker fra 237 til 259.

AKA, Reitan Eiendom AS og Steensland-familiens investeringsselskap AS Straen har inngått avtale om kjøp av i alt 64 danske handelseiendommer av REMA 1000. Avtalen har en verdi på om lag NOK 2,8 milliarder. Eiendommene består av REMA 1000-butikker som ligger spredd over hele Danmark, som betyr at AKA nå blir landsdekkende også i det danske markedet, akkurat som selskapet har vært i Norge siden 2017.

I forbindelse med overtakelsen av de første 22 eiendommene, deltok AKAs eiendomsdirektør Rolf Hammerengen og prosjektsjef Morten Kristiansen på tekniske befaringer sammen med Niras som er leverandør av teknisk DD i forbindelse med transaksjonen.

- Dette er kjøp helt etter AKA-boka, sier Rolf. - Nye bygg med god beliggenhet og lange leieavtaler med en førsteklasses leietaker som AKA kjenner godt gjennom det norske markedet.

AKA skal ha ansvar for teknisk og kommersiell forvaltning av eiendommene, samt arbeidet med å videreutvikle eiendommene i samarbeid med REMA 1000. Dagene i Danmark ga nyttig innsikt for videre oppfølging.

- I tillegg var det veldig hyggelig å hilse på flere av de danske kjøpmennene. AKA skal fortsette å være en aktiv eier, også i Danmark, forteller Rolf.

AKA har siden 2011 hatt et nært og godt samarbeid med Reitan. Etter overtakelse av de første 22 danske eiendommene, har selskapet 99 REMA-butikker som leietakere i Norge og Danmark.

Resterende 42 eiendommer i transaksjonen overtas i to puljer, medio august og medio desember 2024.

Les mer om eiendomskjøpet i Danmark her.