Oppgraderinger på Finnsnes

AKAs eiendom på Finnsnes i Senja kommune har fått en fullstendig makeover både innvendig og utvendig. Mange spente kunder møtte opp til nyåpningen torsdag 14. oktober.

Kjøpmann Bjørn-Åge Bergland er svært fornøyd med resultatet etter moderniseringen.
Kjøpmann Bjørn-Åge Bergland er svært fornøyd med resultatet etter moderniseringen.

- AKA overtok eiendommen i 2019, men REMA har hatt butikk i lokalene siden 2003, sier AKAs driftsansvarlig Geir Bratlund. - Nå har REMA gjort store oppgraderinger ved blant annet å bytte til miljøvennlige CO2 fryse- og kjøleanlegg, og installere nytt ventilasjonsanlegg. Den «nye» butikkens tekniske anlegg kan driftes mer miljøvennlig, sier Geir. Han forteller også at taket er etterisolert, for å redusere energiforbruket ytterligere.

AKAs driftsansvarlig Geir Bratlund besøkte REMA Finnsnes på åpningsdagen.

Panteområdet og sosiale rom flyttet til et mer egnet sted i bygget, som gjør at handlearealet fremstår romsligere og lysere. Den mest synbare endringen for kundene vil likevel være den oppgraderte fasaden. Her er det fornyet med flere og større glassfelt som slipper dagslyset inn, og kledning av trespiler og fasadeplater.

En fristende frukt- og grøntavdeling er plassert der det tidligere var sosiale rom.

I byggeperioden har kjøpmann Bjørn-Åge Bergland selv måttet handle i andre dagligvarebutikker, og det har ført til at parkeringsplassen utenfor REMAen i Sjøgata er endret.

- Jeg har opplevd hvor trangt det er på mange parkeringsplasser, spesielt når man kommer med flere handleposer. Vi har fått merket opp gode og brede parkeringsplasser foran butikken. Her er det rett i underkant av tre meter per plass, og da er det god plass til både bil og å gå imellom, sier han fornøyd til avisa Folkebladet.

Før og etter. Mange spente kunder møtte opp til nyåpningen.

AKAs driftsansvarlig er også tilfreds med resultatet av oppgraderingen. - Vi brenner for videreutvikling av eksisterende eiendommer sammen med våre førsteklasses leietakere, og er derfor glade for at vi sammen med REMA fant at tiden var inne for å modernisere og oppgradere butikken til dagens kravstandard.

Arbeidsmiljøet i kassene er forbedret, med mer utsyn og mer naturlig lys inn gjennom de nye vindusflatene.

AKA gratulerer med nyåpningen torsdag 14. oktober!