Obs Bygg åpner hagemarked på Hvervenmoen

Fredag 6. mai åpnet Obs Bygg og fungerende varehussjef Magnus Lien et nytt hagemarked. - Vi forventer fortsatt vekst på Hvervenmoen, og derfor gleder det oss å kunne åpne et hagemarked som er konseptuelt skreddersydd for Obs Bygg, sier Magnus.

AKAs prosjektansvarlig Even G. Skistad gratulerer fungerende varehussjef Magnus Lien med utvidelsen.
AKAs prosjektansvarlig Even G. Skistad gratulerer fungerende varehussjef Magnus Lien med utvidelsen.

Helt siden byggevarekjeden Obs Bygg etablerte seg på Hvervenmoen i Hønefoss våren 2016, har butikken vært en stor suksess. Nå utvides butikkarealene igjen, denne gangen med et nytt og effektiv hagemarked.

- Selv om butikken går bra, vurderer vi alltid hva vi kan gjøre for at det skal gå enda bedre for virksomheten vår, forteller en engasjert Magnus i Obs Bygg. – Og for oss i AKA er det motiverende at vi sammen med Coop finner gode løsninger – gode løsninger som gir enda bedre kundeopplevelser, sier AKAs prosjektansvarlig Even G. Skistad.

Obs Bygg Hønefoss kan dermed for andre gang på ett år ønske kundene velkommen til en utvidet butikk. Denne gangen er det et nytt hagemarked som står på plakaten. - Dette blir veldig spennende, sier Magnus. Han har de siste ukene bestilt lassevis med blomster og frukttrær for å fylle det nye tilbygget.

Tilbygget, ved siden av hovedinngangen, er 115 kvadratmeter stort og består av et inngjerdet område med takoverbygg. Det monteres to porter i inngjerdingen for varemottak, mens kundene må gå fra butikklokalet og ut. - Vi har satt inn en skyvedør i fasaden som fører ut til hagemarkedet, sier Magnus.

Han ser frem til å utvide sortimentet med planter i sommerhalvåret, og også å kunne tilby typiske vintervarer under tak, som eksempelvis juletrær. - Med eget hagemarked blir varehuset enda mer attraktivt, mener Magnus. Varehuset i Hønefoss er det første i Coop Øst som utvider med utendørs hagemarked.

- I AKA brenner vi for å utvikle eiendommene våre sammen med offensive leietakere, og derfor er det ekstra morsomt at vi ikke skal lenger tilbake enn ett år for å finne sist gang Obs Bygg på Hvervenmoen utvidet, forteller Even i AKA. Vinteren 20/21 var det utvidelse og effektivisering av «drive in» som stod for tur. - Varehuset utvidet og bygget inn delen som rommer tyngre byggevarer med 1 100 kvadratmeter, for å tilrettelegge for bedre logistikk i drive in- området, sier Even. Totalareal for varehuset er nå på hele 7 950 kvadratmeter.

Fungerende varehussjef forteller at byggevarehuset har hatt stor suksess siden åpningen i 2016, og passerte i fjor 118 millioner kroner i netto omsetning. Magnus mener mye av suksessen skyldes den gode beliggenheten, og selvsagt konseptet til Obs Bygg: - Vi har god, stor og gratis parkeringsplass, en effektiv butikk og ikke minst mange dyktige ansatte.

- For AKA er dette et prakteksempel på godt samarbeid med Coop. Det å stadig lete etter forbedringer sammen med leietakerne våre er det som driver oss, sier prosjektansvarlig Even. AKA gratulerer Obs Bygg Hønefoss med nok en utvidelse!