Nye Haug Nærsenter åpner

Etter en hektisk byggeperiode kan de første leietakerne åpne dørene til splitter nye og skreddersydde lokaler.

AKAs prosjektsjef Morten Kristiansen gratulerer daglig leder Stina Sand Bowitz med åpningen av Ditt Apotek torsdag.
AKAs prosjektsjef Morten Kristiansen gratulerer daglig leder Stina Sand Bowitz med åpningen av Ditt Apotek torsdag.

I fjor sommer startet AKA oppføringen av et nytt næringsbygg i Haugsbygd i Hønefoss. Tirsdag denne uken var frisøren To Sakser Lises Salong og Haug Legesenter først ute til å ta i bruk sine lokaler i nybygget. Torsdag 27. mai var det Ditt Apotek sin tur til å åpne dørene.

Frisøren og legesenteret har flyttet fra det eldre bygget, som foreløpig fortsatt står på byggetomten, mens sistnevnte er ny leietaker ved eiendommen.

Tirsdag 25. mai åpnet Haug Legesenter i sine nye lokaler. Fra venstre daglig leder Harman Singh, Elina Yandarova og AKAs prosjektsjef Morten Kristiansen.
AKA og prosjektsjef Morten Kristiansen gratulerer To Sakser Lises Salong, og innehaver Lise Olsen, med åpningen tirsdag.

AKAs prosjektsjef, Morten Kristiansen, har ansvaret for prosjektet, som han mener er et viktig grep for Haugsbygd – et område i sterk vekst, der flere større boligprosjekter er under utvikling. - Vi er sikre på at befolkningen i Haugsbygd vil ha glede av et helt nytt Haug Nærsenter, sier han, som gratulerte de tre leietakerne med nye lokaler denne uken.

Nyetableringen Ditt Apotek på ca. 150 m², vil være et positivt tilskudd for kundene i Haugsbygd – i naturlig tilknytning til legesenteret som ligger vegg-i-vegg.

Tre flotte og blide damer er klare til å hjelpe deg i det nye apoteket i Haug.

Farmasøyt Stina Sand Bowitz er daglig leder ved det nyetablerte apoteket. - Dette er spennende! Det er jo etter hvert mange mennesker som bor i Haug. Når det først kommer et nytt senter, så er det fint med et apotek sammen med butikk og legekontor. Da slipper man å reise til sentrum for å kjøpe medisiner, sier hun til Ringerikes Blad.

Det gamle næringsbygget, som fortsatt står på tomten, er bygget på midten av 1970-tallet og videre påbygget på 1990-tallet. - Det er ingen tvil om at tiden var inne for nye og mer tidsriktige lokaler, sier Morten, som er svært fornøyd med resultatet og leietakermiksen.

Byggeperioden har pågått siden august 2020, og har vært en krevende manøver for Asker Entreprenør. - Det er ikke rett frem å sette opp et nytt næringsbygg med fortsatt drift i de gamle lokalene på eiendommen, men Asker Entreprenør har vært løsningsorienterte og alle leietakere har kunnet holde åpent under byggeperioden, sier Morten.

Fra åpningen av nye Ditt Apotek i Haug, torsdag 27. mai.

Fjerde og siste leietaker som skal inn i det 1 500 m² store nybygget, er dagligvarebutikken Extra. Også Extra har hatt leieforhold i det eldre bygget på eiendommen, som nå skal rives.

- Nå går vi inn en fase der Extra har måttet stenge, mens de tre mindre leietakerne kan ta i bruk sine lokaler og ha åpent mens det gamle bygget rives, sier AKAs prosjektsjef Morten Kristiansen. - Deretter skal parkering etableres og uteområder ferdigstilles.

Extra vil i ukene fremover bygge opp den nye butikken og vil i løpet av juli måned også kunne åpne helt ny butikk – over dobbelt så stor som tidligere.

AKA gratulerer To Sakser Lises Salong, Haug Legesenter og Ditt Apotek med åpningene, og ønsker samtidig Ditt Apotek velkommen som ny leietaker.