Ny storhandel for AKA

AKAs eiendomsportefølje har økt jevnt de siste årene, og nå tar det familieeide selskapet enda et stort steg. I disse dager overdras en betydelig eiendomsportefølje fra Ragde Eiendom og Breidablikk Eiendom. Porteføljen med 20 handelseiendommer er faktisk det største enkeltkjøpet i AKAs historie!

 AKA-gründer Aage Thoresen, finansdirektør Jane K. Gravbråten, daglig leder Paal Haakensen og investeringssjef Hallvard Thoresen er strålende fornøyd med gjennomføringen og kvaliteten på den seneste handelen.
AKA-gründer Aage Thoresen, finansdirektør Jane K. Gravbråten, daglig leder Paal Haakensen og investeringssjef Hallvard Thoresen er strålende fornøyd med gjennomføringen og kvaliteten på den seneste handelen.

Eiendomsporteføljen har en størrelse på 36 000 kvadratmeter næringsareal og årlig leieinntekt i størrelsesorden 50 millioner kroner. - 17 eiendommer tar vi over med en gang, og de tre siste overtas etter sommeren, forteller AKAs daglig leder Paal Haakensen.

Eiendommene har leieavtaler med solide handelsbedrifter som alle har forbindelser til AKA fra før, og nær 80% av leieinntektene kommer fra dagligvare.

REMA 1000 på Mongstad i Hordaland er blant AKAs nye eiendommer.

- Denne porteføljen passer godt inn hos oss, meddeler daglig leder Haakensen. - Det er gode handelspunkter, samt skreddersydde og effektive bygg for varehandel.

Rent geografisk befinner de fleste eiendommene seg i landets tre nordligste fylker – seks i Finnmark, tre i Troms og to i Nordland. I Trøndelag finner vi fire av eiendommene, og i Hordaland to. Øvrige tre eiendommer ligger i Hedmark, Oppland og Østfold. Se kart med alle AKAs eiendommer her.

Det er ikke første gang AKA handler med Ragde Eiendom. - Vi skal ikke lenger tilbake enn april i år. Da kjøpte vi en flott handelseiendom på Sortland i Vesterålen, forteller investeringssjef Hallvard Thoresen, som totalt sett er godt fornøyd med investeringene første halvår 2019.

KIWI og Europris i Vadsø er en annen av de 20 eiendommene i porteføljen.

- En stor handel som dette gjør at vi overskrider investeringsbudsjettet for året, forteller investeringssjefen. - Men med en solid underliggende eiendomsdrift i ryggen og god likviditet kan AKA likevel fortsette å se etter lønnsomme eiendomsinvesteringer i hele Norge, forsikrer finansdirektør Jane K. Gravbråten.

AKA-gründer Aage Thoresen er også fornøyd med selskapets seneste handel. - Oppkjøpet er i henhold til vår strategi om å være Norges ledende innen handelseiendom, avslutter han, og kan vise til at porteføljen etter siste investering har vokst til 226 eiendommer med nesten 400 000 kvadratmeter utleid areal, og årlige leieinntekter på 600 millioner kroner.

 

Malling & Co har vært megler og tilrettelegger for transaksjonen.