Ny stor åpningsfest på Hvervenmoen

Kl. 07.00 i dag åpnet to store kjeder dørene til nye flotte lokaler i Hønefoss. Elektrogiganten Elkjøp presenterte nytt konsept med fokus på kundeopplevelser. Møbelkjeden JYSK kunne ønske velkommen til sin største butikk på Østlandet.

Varehussjef hos Elkjøp, Geir Thoresen, gratuleres av AKAs prosjektssjef Morten Kristiansen.
Varehussjef hos Elkjøp, Geir Thoresen, gratuleres av AKAs prosjektssjef Morten Kristiansen.
Handelsbygget på Hvervenmoen var lyssatt i blått på åpningsdagen til JYSK og Elkjøp.

Minutter før den store åpningen, boblet det nesten over av spenning for varehussjef Geir Thoresen og hans medarbeidere ved Elkjøp Hønefoss. Også Elkjøps daglig leder, Geir Røed, var mer enn klar for å slippe inn de første kundene torsdag morgen, og forteller:

Nye Elkjøp har blant annet en stor og flott gaming-avdeling.

- Vi har nå bygget butikk på Hvervenmoen siden 20. januar og har gledet oss veldig til å vise den frem! Butikken er av det aller nyeste konseptet med vekt på kundeopplevelser, med mange store skjermer og fristende produkter i levende omgivelser. De ansatte har jobbet hardt den siste tiden for å skape en ny flott arbeidsplass, og er mer enn klare for å vise det ypperste innen elektronikk, sier Røed, som også er daglig leder for Elkjøp på Gol, Ål og Voss.

Mange kunder ønsket å sikre seg gode tilbud på åpningsdagen.

Han er svært fornøyd med de nye lokalene: - Lokalet er skreddersydd og meget bra utformet av AKA, og overlevert med høy kvalitet og finish. Asker Entreprenør med Sindre Prestmo Larsen og Ragnar Øye har vært enestående i sin tilrettelegging og sin løsningsorienterte holdning. 

Elkjøp på Hvervenmoen er av det aller nyeste konseptet, med mye treverk i interiøret.

Elkjøp og JYSK sine nye varehus på Hvervenmoen har begge et areal på 2 000 m², som er en økning på mellom 500-600 m² for begge aktører.

- Med flere av de store retail-aktører samlokalisert, er Hvervenmoen et attraktivt og effektivt handelsområde som er levedyktig i lang tid fremover, mener Elkjøps daglig leder. Elkjøp, JYSK, XXL og Megaflis fyller nå det nye handelsbygget til AKA – bare åpningen av Megaflis gjenstår.

JYSK sin butikksjef Camilla Larsen og de ansatte jobbet hele natten før åpningen – men det kunne ingen se på den blide gjengen.

Etableringssjef Lars Petter Christensen i JYSK er også fornøyd med beliggenheten i næringsparken, og forteller at Hønefoss-butikken har blitt den største på Østlandet og en av de største i hele landet – en såkalt XL-butikk: - Den har et bredere utvalg enn hos en tradisjonell JYSK-butikk, både når det gjelder møbler og øvrige varer.

Hønefoss er så heldige å få JYSK sin tredje XL-butikk i Norge. Konseptet finnes kun i Bodø og Haugesund fra før.

Butikksjef ved JYSK Hønefoss, Camilla Larsen, har tatt med seg 13 hel- og deltidsansatte fra Eikli til Hvervenmoen, og planlegger også å styrke staben ytterligere. Elkjøp er 37 medarbeidere og håper å bli enda flere dersom de nye lokalene gir økt omsetning.

AKAs driftsdirektør Rolf Hammerengen, driftskoordinator Anne Sofie Aasen og prosjektsjef Morten Kristiansen var fornøyd med det de så på åpningen.

AKA gratulerer Elkjøp og JYSK med åpningen, og ønsker velkommen til Hvervenmoen!