Ny finansdirektør i AKA

Med virkning fra 1.12 er Thomas A. Simonsen ansatt som ny finansdirektør i AKA AS. Thomas kommer fra stillingen som økonomisjef i samme selskap.

Thomas vil overta etter Jane K. Gravbråten som tiltrer stillingen som adm.dir. i AKA AS med virkning fra 1. desember. Simonsen startet i selskapet i 2015 og har siden den gang gått gradene fra controller til økonomisjef, for nå å ha ansvaret for hele økonomiavdelingen som finansdirektør i AKA.

- Det har vært en spennende og lærerik reise for meg personlig, men også for selskapet som har hatt en enorm vekst i eiendomsporteføljen og en betydelig økning i omsetning. Jeg er både stolt og takknemlig for den muligheten jeg har fått og ser frem til å overta ansvaret for økonomifunksjonen i et så spennende og ambisiøst selskap, sier Thomas.

Med tidligere finansdirektør og påtroppende adm.dir. Jane ved sin side er selskapet godt rustet til å vokse ytterligere. Selskapet har planer om å investere betydelig milliardbeløp de kommende årene.

Jane påpeker at det er viktig for AKA å gi ansatte muligheter til å vokse med selskapet og gi nye utfordringer, nettopp slik hun har fått selv. Det er derfor en stor glede for Jane å tilby stillingen som finansdirektør til en dyktig og lojal medarbeider.

Når det gjelder AKA som arbeidsgiver er ikke Thomas i tvil: - AKA stiller høye krav til hver enkelt og har en vinnerkultur som legger til rette for engasjement og videreutvikling. Jeg trives godt med høyt tempo og setter stor pris på å dele arbeidshverdagen med så dyktige kollegaer.

- Thomas har tidlig vist seg som en god analytiker med evne til å drive interne prosesser og bidra til utviklingen av selskapet. Gjennom sin rolle som økonomisjef har han tatt betydelig ansvar og vist gode lederegenskaper, forteller Jane som er trygg på at med Thomas i sjefsstolen på finans- og økonomiavdelingen er AKA godt rustet for den veksten som kommer.

Ledergruppen vil per 1.12 ledes av Jane og bestå av Thomas, Rolf, Paal, og Odd Ivar som direktører for hver sine områder, henholdsvis finans, drift, investeringer og eiendomsutvikling.