Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Med ønske om en riktig god jul

AKA-eier Guro C. Thoresen og controller Leif Thomas Breivold overrakte denne uken årets julegave til Frelsesarmeen i Hønefoss. Gaven besto av gavekort hos AKAs største samarbeidspartnere innen dagligvare.

AKA-eier Guro C. Thoresen (t.v.) og controller Leif Thomas Breivold (t.h.) overrakte årets julegave til Frelsesarmeens Bodil Østergreen og Helge Østergreen.
AKA-eier Guro C. Thoresen (t.v.) og controller Leif Thomas Breivold (t.h.) overrakte årets julegave til Frelsesarmeens Bodil Østergreen og Helge Østergreen.

Gavekortene kan veksles inn i god mat, og forhåpentligvis gjøre julehøytiden litt hyggeligere for mange. Det er 11. året AKA gir julegave i form av gavekort til Frelsesarmeen. Kapteinene Helge Østergreen og Bodil Østergreen fra Frelsesarmeen i Hønefoss er klare på at gaven med verdi 300.000 kroner betyr mye for dem.

- Den betyr alt for oss. Vi hadde ikke kunnet holdt på med dette uten AKAs støtte. Med denne støtten kan vi faktisk si ja til å hjelpe alle som har søkt om julehjelp i år. Vi kan bruke hver eneste krone her lokalt. Gaven vil trolig også vare utover i neste år. Det sies at det blir en tøff vinter, og det er viktig å ha midler også over jul, forteller Bodil.

Den lokale avdelingen til Frelsesarmeen har mottatt 340 søknader om julehjelp. Bak søknadene skjuler det seg alt fra enslige, til familier på opptil 10 personer. - Vi tar definitivt ikke hardt i, dersom vi regner at det befinner seg i snitt tre personer bak hver søknad, sier Helge.

Bodil og Helge Østergreen mottok rekordmange søknader om julehjelp innen fristen 2. desember.

- Vi er bekymra, tillegger han. Vi har sett en jevn økning i søknader om støtte utover høsten, i takt med prisøkninger i samfunnet. Det er mange som sliter nå, og vi ser ikke bort fra ytterligere økt pågang gjennom vinteren.

AKA-eier Guro Thoresen synes det er sørgelig å se det store behovet for hjelp. - Det rører noe ved meg når Frelsesarmeen forteller at de ikke hadde klart å hjelpe alle som trenger det, uten støtten fra AKA. For oss har dette blitt en veldig hyggelig og meningsfull juletradisjon, og jeg er takknemlig for at vi har muligheten til å bidra.

- Bodil og Helge har stor lidenskap og et godt hjerte – de er virkelig dedikerte, fortsetter Guro. - Det finnes ingen som er bedre enn Frelsesarmeen når det gjelder å nå ut til de som trenger det mest. De setter ting i system, og det er de som kjenner behovet til dem som trenger hjelp aller best.

En hyggelig førjulstradisjon for AKA. - Jeg er takknemlig for at vi har muligheten til å bidra, sier Guro C. Thoresen.

AKAs controller Leif Thomas Breivold, er samstemt med Guro. - Spesielt når jeg hører hvor mange barnefamilier som søker om hjelp, stikker det i hjertet. Mange merker at ting har blitt tyngre, og at det har blitt vanskeligere å få endene til å møtes. Og at det går utover barn, synes jeg er spesielt trist. Derfor synes jeg det er rørende å få lov til å være med å dele ut en slik julegave på vegne av AKA.

 

AKA ønsker alle samarbeidspartnere en riktig god jul. Ta vare på deg selv og dine.