Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Klar for julehandelen etter totalrenovering

Etter å ha holdt stengt i en drøy måned, kunne kjøpmannsfamilien Simonsen Kjærnli ved KIWI Rena feire nyåpning torsdag 10. november. - Vi ser frem til å gi kundene en ny og bedre handleopplevelse, sier butikksjef Ole Simonsen Kjærnli.

AKAs prosjektsjef Morten Kristiansen gratulerer butikksjef Ole Simonsen Kjærnli og innehaver  Elin Simonsen på åpningsdagen.
AKAs prosjektsjef Morten Kristiansen gratulerer butikksjef Ole Simonsen Kjærnli og innehaver Elin Simonsen på åpningsdagen.

«Gamlebutikkens» lager og sosiale rom er revet og erstattet med et påbygg i en annen retning – slik at butikken har blitt rektangulær. - Dette gir KIWI en bedre planløsning, og ikke minst en mye bedre parkeringsløsning, sier AKAs prosjektsjef Morten Kristiansen. Påbygget er på 350 kvadratmeter, men totalarealet forblir det samme, i overkant av 1.200 kvadratmeter.

Simonsen Kjærnli er fornøyd med den nye planløsningen. - Kundeveien blir forenklet, og det blir både bedre plass og bedre oversikt i butikken. I tillegg vet jeg at mange vil sette stor pris på en utvidet parkeringsplass.

Han overtok sjefsrollen etter sin mor for ett år siden, og er tredje generasjon Kjærnli som drifter butikk på Rena, nord for Elverum. Mor Elin er fortsatt eier og aktivt til stede i den daglige driften. - Vi har mange trofaste kunder som har ventet på at butikken skal åpne igjen, forteller han. Han tror også at den nye fasaden vil gi innfarten til Rena sentrum et løft, og gjøre stedet enda mer attraktivt som handelsdestinasjon.

Her klippes snora for nye KIWI Rena av ordfører Ole Erik Hørstad og butikksjef Ole Simonsen Kjærnli etter flotte taler fra de begge.

- Et viktig tiltak i prosjektet er satsningen på miljø- og energieffektive løsninger. Effektiv styring og høy varmegjenvinning på nye anlegg er en selvfølge, sier AKAs prosjektsjef. Prosjektet innebar også oppgraderinger av terrassene til leilighetene i 2. etasje, og klargjøring for en eventuell utvidelse med flere boenheter i fremtiden. AKA eier næringsseksjonen i sameiet.

En stor takk til teamet fra POB Entreprenør AS, med prosjektleder Espen Langerud og formann Morten Dale i spissen, som har hatt full kontroll på utførelse og fremdrift i prosjektet. Sistnevnte har vært til stede 24/7 under hele perioden da butikken var stengt og har kommet med gode og kreative løsninger, blant annet gjenbruk av betongelementer fra gammelt til nytt tak.

En stor takk til formann Morten Dale (t.h.), fra POB Entreprenør, for utmerket gjennomføring av prosjektet. Her sammen med AKAs prosjektsjef Morten Kristiansen (t.v.).

KIWI Rena nyåpnet torsdag 10. november som planlagt, og alt ligger nå til rette for en god førjulstid. - Vi ble ferdige i god tid før jul, og julehandelen blir veldig spennende i år, avslutter butikksjef Simonsen Kjærnli.

AKA gratulerer med flott ny butikk!