Kjøper på Stord og selger i Trondheim

AKA fortsetter å utvikle eiendomsporteføljen og kjøper en større eiendom i populært handelsområde på Stord. Samtidig selges en dagligvareeiendom i Trondheim.

AKA overtar 31. august en nyere handelseiendom på Stord i Sunnhordland i Vestland fylke. Bygget er oppført i 2018 og leies ut til bredt vareutvalg-aktørene Rusta og T. Hansen. I nabolaget på Heiane Næringspark finner vi blant annet KIWI, Bohus, Sparkjøp, REMA 1000 og flere kjente nasjonale handelsaktører innenfor ulike segmenter.

- T. Hansen leier 900 m², mens Rusta har et areal på 2 100 m². Det er to solide kjeder vi kjenner godt fra før, sier AKAs investeringsdirektør Hallvard Thoresen, som er tilfreds med å ha sikret AKA den attraktive eiendommen. Selger av eiendommen er Engevik Invest Stord AS.

AKA kjøper 3 000 m² handelseiendom på Heiane Næringspark på Stord.

Samtidig selger AKA en eiendom på Flatåsen i Trondheim til det lokale selskapet Gibor AS. - Flatåsen er et område i sterk utvikling. Gibor eier i dag flere eiendommer som grenser til REMA 1000-eiendommen, og står bedre skikket til en helhetlig utvikling av området, forteller Thoresen.

AKA selger eiendomsselskapet Flatåsen Butikkeiendom AS.

I løpet av de fem årene som AKA har eiet eiendommen har det blitt investert i moderne og energivennlige løsninger i bygget, samt at selve bygget har blitt renovert og påbygget.

Eiendommen i Øvre Flatåsveg overdras til nye eiere 31. august.