Kjøper ny eiendom i Vesterålen

AKA overtar denne uken en ny eiendom med Coop-kjedene Obs Bygg og Extra som leietakere. - Gode beliggenheter, nye driftseffektive bygg og lange leieavtaler er alltid spennende for AKA, forteller investeringssjef Hallvard Thoresen.

Coop-kjedene Obs Bygg og Extra på Sortland i Vesterålen er AKAs nyeste leietakere. Innfelt, investeringssjef i AKA, Hallvard Thoresen.

Det 6 000 kvadratmeter store og knappe to år gamle bygget befinner seg på Sortland i øy-distriktet Vesterålen, lengst nord i Nordland fylke. På ingen måte et ukjent sted for AKA. Kun en drøy kilometer unna finner vi KIWI Lykkentreff, som var AKAs første eiendomskjøp i Nordland, tilbake i oktober 2016.

Siden KIWI-kjøpet den gang har AKA vokst raskt i fylket – spesielt i Lofoten og Vesterålen. – Vi teller nå 14 eiendommer i Nordland. Driftsavdelingen vår begynner å bli erfarne på å forflytte seg mellom eiendommer i utfordrende kystområder, sier Hallvard.

Driftsdirektør Rolf Hammerengen utdyper: – Det er naturlig nok litt mer krevende enn her på Østlandet, både med tanke på avstander og bruk av alternative transportmetoder som båt og fly.

– At vi derfor kjøper flere eiendommer der vi allerede er representert, gjør hverdagen vår enklere og mer effektiv, understreker Rolf, som fortsatt kan love at alle AKAs eiendommer, uansett beliggenhet, skal få en like tett og helhjertet oppfølging.

Coop-eiendommen på Sortland er helt i tråd med AKAs strategi om å besitte førsteklasses handelseiendommer som er attraktive for førsteklasses samarbeidspartnere – og både Obs Bygg og dagligvarekjeden Extra er kjente og kjære leietakere av AKA fra før.

– Nå gleder vi oss til å bli bedre kjent med våre nye samarbeidspartnere på Sortland, avslutter investeringssjef Hallvard, som kan avsløre at det er enda flere nye eiendommer på trappene denne våren.

Selger av eiendommen er Ragde Eiendom AS. Malling & Co har vært megler i transaksjonen.