Kjøper eiendom i verdens vakreste øyrike

Med et nytt eiendomskjøp nærmer AKA seg enda en magisk milepæl; 200 eiendommer. En flott KIWI i Svolvær er nylig signert, og dermed består AKAs portefølje nå av 199 eiendommer.

Svolvær. Foto: Tarjei Mo/Wikipedia.

Eiendommen er bygget i 2011 og har hatt KIWI som leietaker helt siden ferdigstillelse. - Dette er et kjøp som samsvarer godt med våre retningslinjer; Nye, moderne dagligvareeiendommer med lange leieavtaler og førsteklasses leietakere, forteller AKAs investeringssjef Hallvard Thoresen fornøyd.

KIWI Osan Svolvær ligger idyllisk til mellom fjell og hav, nær Svolvær sentrum og flere andre store handelsaktører. Butikken er 1 335 kvadratmeter stor.

Svolvær er administrasjonssenteret og eneste by i Vågan kommune i Nordland, og har i underkant av 5 000 innbyggere. Kommunen er en del av øygruppa Lofoten – et sted kjent for sin flotte natur og fjell, hav og viker. Vågan har totalt over 9 000 innbyggere.

Selger av eiendommen er Dæhlie Handelseiendom AS og overtakelse er satt til 1. juni. AKA har fra før flere eiendommer i denne delen av Nordland, blant annet i Melbu, Stokmarknes, Sortland, Narvik og Harstad.

- Vi ønsker alltid å være tett på våre leietakere, uansett hvor i landet de befinner seg – og det føler vi at vi lykkes med, avslutter investeringssjefen, som ser frem til at AKA skal bli bedre kjent i enda et nytt område i nord.

For å se hvordan AKAs eiendomsportefølje fordeler seg utover Norges land, se oversikt her.