Kjøper dagligvareeiendom på Raufoss

31. januar overtok AKA en flott eiendom på Raufoss i Vestre Toten kommune. Leietaker er REMA 1000.

AKA og daglig leder Paal Haakensen har kjøpt REMA 1000 Raufoss.
AKA og daglig leder Paal Haakensen har kjøpt REMA 1000 Raufoss.

Nøyaktig én time etter at AKA solgte fem eiendommer fredag 31. januar, ble det kjøpt en ny eiendom. En veldrevet og flott REMA-eiendom på Raufoss er det nyeste tilskuddet til porteføljen av 227 eiendommer.

Selger av eiendommen er kjøpmannen selv, Arve Nyhuus. I snart 33 år har han drevet REMA 1000 på Raufoss, og det skal han fortsette med. Men eiendomsselskapet overlater han nå til AKA.

For syv år siden ble det gjennomført store oppgraderinger på det i dag 1 780 m² store forretningsbygget. Åtte måneder med utbygging og 15 millioner investerte kroner ga den gang 500 m² større grunnflate, samt ny frys- og kjøl og frukt- og grøntavdeling. Også parkeringsplassen ble betydelig utvidet.

Et steinkast lenger nord i Storgata på Raufoss finner vi en annen av AKAs eiendommer, YX 7-Eleven. Denne kjøpte AKA sammen med 22 andre YX-stasjoner i desember 2017. AKA er derfor både godt kjent i området, og med leietaker REMA, som har leieavtaler med AKA ved hele 80 andre eiendommer.

- REMA 1000 Raufoss er en veldig fin dagligvarebutikk, sier AKAs daglig leder Paal Haakensen. - Den er godt vedlikeholdt, og er et populært handelspunkt på Raufoss. Tidligere har butikken blitt kåret til «Regionens butikk» av REMA 1000 Norge. Kjøpmannen fikk også ros for måten han driver forretningen på.

- Det har vært en hyggelig transaksjon, og vi gleder oss til videre samarbeid, avslutter Paal.