KIWI utvider og oppgraderer

KIWI Myrene i Arendal og AKA så nye muligheter da det skulle bygges en tunnel inn i fjellet bak butikken. Torsdag 7. mars står resultatet klart, etter nesten et år med byggeaktiviteter på og rundt eiendommen.

AKAs driftsansvarlig Rolv Eriksrud (t.v.) besøkte «nye» KIWI Myrene på åpningsdagen. Butikksjef Chanett L. Astrup (med blomster) og de ansatte var tydelig fornøyd med oppgradering av butikken.

- På Myrene har det skjedd mye det siste året, forklarer AKAs driftsansvarlig Rolv Eriksrud. - I 2017 fikk KIWI vite at Arendal kommune og P-hus Vest skulle realisere en planlagt tunnel inn i fjellet bak butikken.

Tunnelen skulle kobles sammen med et eksisterende parkeringshus inne i fjellet. Fra parkeringshuset, som har 770 parkeringsplasser, har man direkte tilgang til Arendal sentrum. Det er totalt omkring 2 000 parkeringsplasser i fjell i Arendal, som avlaster sentrumstrafikken betydelig.

- For KIWI Myrene førte tunnelprosjektet rett utenfor døra til at man måtte tenke nytt, forteller Rolv. - Vi måtte rive deler av bygget for å gjøre plass til den nye veien, men har til gjengjeld bygget opp igjen det tapte arealet i motsatt ende av butikken.

Butikksjefen er fornøyd med nytt og flott inngangsparti.

Samtidig har AKA og KIWI benyttet anledningen til både å oppgradere og modernisere bygget, og tilrettelegge for enda bedre butikkdrift – med mål om å imøtekomme enda flere kunder. - Det har blitt gjort flere viktige grep, fortsetter Rolv:

- Butikken har blitt i overkant av 300 kvadratmeter større, og er omorganisert for mer effektiv drift. Belysning og kjøleanlegg er byttet ut, og utomhus er innkjørsel og kundeparkering senket og forbedret – alt for å gi kundene en enklere og bedre handleopplevelse.

KIWI Myrene håper nå på å fange opp enda flere kunder – både bilister, syklende og gående – som benytter den nye tunnelen inn til Arendal sentrum.

KIWI Myrene med den nye veien til parkeringshuset til høyre.

POB, ved Ola Skattum og Espen Langerud, har vært totalentreprenør i ombyggingsprosjektet. De har klart å holde butikken åpen for kunder under nesten hele byggeperioden. Kun under siste finish, de siste 14 dagene, har KIWI måttet holde stengt. Torsdag 7. mars kan snoren klippes, og KIWI igjen ta imot kunder – både gamle og forhåpentligvis mange nye.

- Både POB og KIWI har gjort en formidabel jobb i løpet av den siste tiden. - Vi i AKA brenner alltid for å utvikle eksisterende eiendommer sammen med førsteklasses leietakere, og dette prosjektet er et fint eksempel på et godt og produktivt samarbeid, avslutter Rolv.

AKA gratulerer og ønsker KIWI Myrene lykke til i nesten nye lokaler!