Nok et spennende år for AKA

Vi ser tilbake på nok et spennende år i AKA-historien, med fullt fokus på våre leietakere og satsning lokalt.

Dette er en beskrivelse av bildet
Daglig leder i AKA, Paal Haakensen.

- I 2018 rundet AKA hele 200 eiendommer i porteføljen, forteller daglig leder Paal Haakensen. - Vi overstiger også en halv milliard kroner i årlige leieinntekter.

AKA investerte for 600 millioner kroner i nye eiendommer i løpet av fjoråret, hvorav eiendommer for 200 millioner kroner overtas i 2019.

Lokalt engasjement

I tillegg til kjøp av eiendommer med leietakere som KIWI, COOP Extra, Europris og REMA 1000, er det kjøpt en eiendom «på hjemmebane» i Hvervenmoen Næringspark hvor hovedleietakeren er SATS. Også en av de nye Coop Extra-eiendommene er lokal.

En av AKAs nye eiendommer i 2018, KIWI Osan i Svolvær.

- Vi har satset mye lokalt. Vi ønsker å være en positiv bidragsyter til utviklingen av byen vår Hønefoss, både kulturelt og ved bygging av nye møteplasser for næringen, forteller Paal.

En betydelig investering i fjor var det nye kontorbygget HM33 i Hvervenmoen Næringspark. Et vellykket samarbeid mellom Ringerikskraft og AKA gjorde at HM33 kunne åpne dørene sommeren 2018. Næringsparken vokser både i antall kvadratmeter og antall arbeidsplasser, og flere skal det bli.

I næringsparken ble også en annen begivenhet markert i desember, nemlig signering av entreprisen på oppføring av enda et nytt handelsbygg. Det 12 000 kvadratmeter store bygget skal stå ferdig 1. kvartal 2020.

Solid portefølje

Ved årsskiftet har AKA 342 000 kvadratmeter lokaler i sitt eie, fordelt på 203 eiendommer. Alle eiendommer befinner seg i Norge og har lange leieavtaler med landets ledende dagligvarekjeder og handelsbedrifter.

- Vi er stolte av å ha en solid og langsiktig eiendomsportefølje med flere av Norges største og mest profesjonelle bedrifter som leietakere. Det gjør at vi strekker oss litt lenger hver eneste dag, meddeler Paal.

AKA har blant annet 50 leieforhold med lavpriskjeden KIWI – 65 med NorgesGruppen totalt, inkludert Spar-kjeden og Meny. 68 leieforhold med REMA 1000, og 22 med Europris. Også Reitan-eide YX/7-Eleven har et betydelig antall leieforhold med AKA, nærmere bestemt 24.

Investeringer 2019

Om 2019 kan AKA-sjefen si følgende: - Budsjetterte investeringer er på nærmere 1 milliard kroner. Hvis de riktige prosjektene og dealene skulle dukke opp, kan derimot tallet økes betraktelig.

- Utover investeringer, skal vi sørge for at våre 203 eiendommer og over 300 leieforhold får best mulig oppfølging - og selvsagt følge byggingen av det nye handelsbygget i Hvervenmoen Næringspark tett, avslutter Paal.

AKAs visjon er fortsatt å være Norges ledende innen drift og forvaltning av egne førsteklasses handelsnæringseiendommer.

Et riktig godt 2019 ønskes alle våre samarbeidspartnere!