Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Handelspark utvides med ytterligere et servicekonsept

Uno-X-kjeden er i ferd med å rulle ut svanemerkede vaskeanlegg i tilknytning til sine drivstoffstasjoner. Denne uken åpner en ny miljøvennlig vaskehall ved AKAs handelspark i Mosjøen.

I dag finnes det 23 svanemerkede Uno-X vaskeanlegg i Norge, og i løpet av 2022 forventer kjeden å ha økt antallet til 30. Svanemerket er det offisielle miljømerket i Norge, og for å bli en svanemerket bilvaskehall stilles det blant annet strenge krav til hvor mye vann man kan benytte per vask.

Uno-X vaskehaller skal kun bruke 90 liter vann per vask og har et svært rent avløpsvann renset for oljerester og tungmetaller fra vaskevannet. I tillegg må svanemerkede vaskemidler benyttes. Til sammenligning bruker en vanlig vaskehall i gjennomsnitt 450 liter vann per bilvask.

Egne vannrensningsanlegg blir installert for å resirkulere vaskevannet og minimere bruken av nytt vann. Det betyr at mesteparten av vaskevannet gjenbrukes til neste bilvask – fritt for skitt og miljøskadelige stoffer.

- Kravene til en svanemerket vaskehall for transportmidler stimulerer til en utvikling mot ressursbesparende og effektive vaskehaller uten miljøforstyrrende utslipp til luft, mark og vann. Uno-X er i dag den eneste kjedeaktøren i Norge som har denne type miljøvennlige og bærekraftig løsning på alle sine anlegg, uttaler region- og etableringssjef i Uno-X Thron Sperre Olsen til Retailmagasinet.

- Vi er glade for å ønske velkommen det første svanemerkede vaskeanlegget ved en AKA-eiendom, sier eiendomsdirektør i AKA, Rolf Hammerengen, som ser frem til videre utrulling av konseptet.

- I Mosjøen Handelspark er leietakerne våre REMA 1000, Elkjøp, Rusta, T. Hansen, Europris, Uno-X divstoffstasjon og en Tesla ladepark. Bygningsmassen er på ca. 7.600 kvadratmeter. Vi er opptatt av å tilrettelegge for miljøvennlig løsninger sammen med alle våre leietakere – og ikke minst etablere nye servicekonsepter som kompletterer og bidrar til en bærekraftig utvikling ved våre eiendommer.

- Sammen med Uno-X har AKA flere miljøvennlige vaskehaller på gang. Vi ser også på etablering av bil-ladekonseptet Uno-X eMobility ved flere av eiendommene våre, avslutter Rolf.