Gjenåpnet etter total makeover

AKAs eiendom på Hanstad i Elverum har den siste tiden gjennomgått ekstreme forvandlinger når leietaker NorgesGruppen har bygget om fra Spar til en splitter ny og moderne KIWI.

KIWIs butikksjef Mona Nymoen gratuleres av prosjektsjef i AKA, Morten Kristiansen.
KIWIs butikksjef Mona Nymoen gratuleres av prosjektsjef i AKA, Morten Kristiansen.

For to måneder siden stengte Spar dørene, og butikken har siden da blitt fullstendig forvandlet på rekordtid. Ved nyåpning 24. oktober var det ingen spor igjen av murbygningen som har huset Spar i mange år. Ikke bare har NorgesGruppen skiftet profil fra Spar til KIWI, men hele bygget fremstår nå som fullstendig nytt.

Uttrykket utad har blitt det samme som er forbeholdt nye butikker i KIWI-kjeden. I dette tilfellet er det nemlig en så omfattende renovering og stort tilbygg at kjeden valgte å bruke «ny butikk-oppskriften». Det betyr det klassiske kuttet i inngangspartiet, gråfargede sandwichelementer, samt innslag av treverk i fasadene.

Fullstendig forvandlet på rekordtid.

Et lyst, stort og trivelig inngangsparti med glass fra gulv til tak gir lys ut på kveldstid og, kanskje enda viktigere, dagslys inn i butikken på dagtid. - Det er enorme forbedringer som både kunder og ansatte vil merke godt, sier AKAs prosjektsjef Morten Kristiansen.

Han forteller at det har vært et krevende prosjekt med kort byggetid. - Det er i praksis bygget et nytt bygg utenpå et gammelt. Skallet er beholdt, men er fullstendig renovert, i tillegg er det bygget på 300 nye m². Prosessen har vært nesten like omfattende som om vi skulle ha bygget en butikk fra bunnen av.

Mona Nymoen, som har vært butikksjef på Hanstad siden 2010, klippet snoren og ønsket velkommen inn i ny butikk torsdag morgen. 

Flere mindre synlige oppgraderinger er også gjort – blant annet ift. energibruk og miljøprofil. KIWI har for eksempel investert i nye CO2-baserte kjøl- og fryseanlegg, nytt ventilasjonsanlegg, og ny LED-basert belysning – både inne og ute.

Butikkutviklingssjef i KIWI, Jan Eilif Johansen, fortalte nylig om kjedens miljøprofil i bransjebladet KIWI Nytt. Ifølge Johansen har 350 KIWI-butikker hittil byttet fra HFK (hydrofluorkarboner) til CO2, som har liten klimapåvirkning og ingen ozonnedbrytende effekt. Samtidig er det energibesparende for butikken. Innen 2025 skal alle KIWI-butikker ha gjennomført dette skiftet.

KIWI Hanstad har også fått det nye konseptet til KIWI hva gjelder kassaområdet, som blant annet innebærer lavere reoler. Vareplassering har pågått parallelt med sluttspurten på bygging, og nyåpningen skjer bare to måneder etter at byggearbeidene startet. Da har nesten 1 000 m² blitt modernisert, og ca. 300 m² blitt bygget på.

KIWI-gründer Tor Kirkeng (f.v.) og regionsjef i KIWI Espen Madsen lot seg imponere av den ekstreme forvandlingen. Her sammen med AKAs driftsdirektør Rolf Hammerengen.

Det er det dyktige entreprenørfirmaet Holtefjell, med prosjektleder Geir Amundsen i spissen, som har gjort det mulig at nye KIWI Hanstad kan gjenåpne som planlagt i dag. Sammen med Amundsen, og KIWIs prosjektleder Hans Christian Gustavsen, er det AKAs Morten Kristiansen som har holdt i detaljene under det krevende byggeprosjektet.

Dermed er Elverums nyeste KIWI klar for en av de viktigste sesongene i dagligvarebransjen, nemlig ukene før jul. Butikksjef Mona Nymoen smilte fra øre til øre og var strålende fornøyd med forvandlingen og åpningen torsdag morgen. Både hun og alle de ansatte har blitt med på reisen fra Spar til KIWI. AKA gratulerer med en imponerende forvandling, og takker alle involverte for samarbeidet!