Extra Klekken i splitter nye butikklokaler

Stemningen var upåklagelig da Extra Klekken i Hønefoss nyåpnet 5. august. - Det er mange kunder som har savnet butikken, og gledet seg til åpning, sier butikksjef Terje Olsen fornøyd.

Butikksjef Terje Olsen gratuleres av AKAs driftsdirektør Rolf Hammerengen.
Butikksjef Terje Olsen gratuleres av AKAs driftsdirektør Rolf Hammerengen.

I 2018 kjøpte AKA nærsenteret i Haugsbygd som eiendom nummer 200 i porteføljen. Det ble raskt satt i gang arbeid for å se på utviklingspotensialet i eiendommen. Daværende senter var bygget på midten av 1970-tallet og videre påbygget på 1990- tallet.

Med store behov for oppgraderinger og mer tidsriktige lokaler, ble det avgjort at eksisterende bygg skulle rives og i sin helhet erstattes av et nytt bygg sør-vest på eiendommen. Dette frigjorde også plass til flere parkeringsplasser, samt ga muligheten til å lage den tidligere skrånende parkeringsplassen mer flat – som er en fordel spesielt på vinterstid.

Først i køen.
En glad og rørt butikksjef klipper snoren til sin nye butikk.

- Vi er strålende fornøyde med resultatet av prosjektet, sier AKAs driftsdirektør Rolf Hammerengen. Torsdag 5. august var dagligvarekjeden Extra sistemann ut til å ta i bruk sine nye lokaler. De tre øvrige leietakerne, et legesenter, et apotek og en frisør, flyttet inn i bygget i slutten av mai.

Spente kunder på åpningsdagen.
Fornøyde sjefer. Fra venstre driftsdirektør i Norsk Butikkdrift Flemming Westergård, viseadministrerende direktør i Norsk Butikkdrift Robert Leine, butikksjef Terje Olsen, distriktssjef i Norsk Butikkdrift Arild Sæhle og driftsdirektør i AKA Rolf Hammerengen.

- Extra har nå fått betraktelig større lokaler, større parkering og bedre forutsetninger for å presentere sitt butikkonsept, forteller Rolf. - Butikksjef Terje Olsen og Rolf er samstemte i sin forventning til at enda flere kunder nå vil benytte det lokale nærsenteret.

Både kunder og ansatte kan glede seg over en topp moderne dagligvarebutikk, som nesten har doblet salgsarealet sammenlignet med gamlebutikken. Større salgsareal gir rom for et enda bredere sortiment, ikke minst innenfor ferskvarer, noe Terje gleder seg til å presentere i sin nye butikk.

Godt utvalg av lokalmat.
Den nye butikken har 15% bredere varesortiment, sammenlignet med den gamle.

- Klart jeg er stolt, uttaler butikksjefen på åpningsdagen. - Det har blitt en veldig flott butikk, som gir oss helt nye muligheter. Og de ansatte har stått på sent og tidlig de siste ukene – det skal de ha ros for. De har en stor del av æren for at dette ser ut til å bli en suksess.

- Det er en god følelse når kundene møter opp og signaliserer at de er fornøyde med hvordan butikken deres har blitt. - Og er de fornøyde, så er jeg fornøyd, konkluderer butikksjefen.

- For AKA er det alltid hyggelig å bidra til at våre samarbeidspartnere stadig får bedre betingelser for å lykkes, sier Rolf. - Utvikling av våre eksisterende handelseiendommer er noe av det absolutt viktigste vi gjør som eiendomsselskap.

Innbydende inngangsparti.
Ditt apotek har inngang både utenfra og direkte fra butikkarealet til Extra.

Han gir velfortjent skryt til AKAs prosjektsjef Morten Kristiansen. - Det er ikke rett frem å sette opp et nytt næringsbygg med fortsatt drift i de gamle lokalene på eiendommen. Men Morten har, sammen med Asker Entreprenør, vært løsningsorienterte og gjort en fremragende jobb.

- Det gjenstår fortsatt noen arbeider utvendig på bygget, samt etablering av grøntområder og endelig ferdigstillelse av asfaltarbeid. I løpet av august måned forventer vi å være helt i mål, avslutter AKAs driftsdirektør.

AKA gratulerer Extra Klekken med nye førsteklasses lokaler!