Endringer i styret i AKA

Flere endringer i AKAs styre etter gårsdagens generalforsamling.

Peter A. Ruzicka (øverst) overtar som styreleder i AKA AS. Saloume Djoudat og Pål Wibe tiltrer som nye styremedlemmer.
Peter A. Ruzicka (øverst) overtar som styreleder i AKA AS. Saloume Djoudat og Pål Wibe tiltrer som nye styremedlemmer.

Etter gårsdagens generalforsamling overtok Peter A. Ruzicka som styreleder i AKA AS. Samtidig ble Saloume Djoudat og Pål Wibe valgt inn som nye styremedlemmer. Tommy Korneliussen og Finn Grøstad har trådt ut av sine styreverv.

Peter A. Ruzicka (f. 1964) har vært styremedlem i AKA siden 17. desember 2020, og har ellers bred styreerfaring fra selskaper som Pandora, Aspelin Ramm, Axfood og Royal Unibrew. Han har også ledet flere store og internasjonale selskaper som Hakon Gruppen, Ahold, Jernia og Orkla. I sistnevnte var han konsernsjef fra 2014-2019.

Saloume Djoudat (f. 1977) har vært partner i Bull & Co Advokatfirma AS siden 2013, og har tidligere hatt stilling som advokat i Uno-X Mobility Norge. Hun er utdannet ved det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo, og arbeider med generell forretningsjus, herunder selskapsrett, M&A og kontraktsrett. Djoudat er også medlem av styret i Atea og AF Gruppen.

Pål Wibe (f. 1967) har lang styreerfaring fra flere bransjer, private og offentlige selskaper. Wibe sitter i dag i styrer hos blant andre Posten Bring, Europris og Holdbart. Han har 25 års erfaring som leder i detaljhandelsselskaper, 18 av dem som administrerende direktør hos selskaper som XXL, Europris og Nille. Wibe er utdannet siviløkonom ved NHH og har en MBA fra Berkeley i California.

Tommy Korneliussen (tv.) og Finn Grøstad trer ut av styret i AKA AS.

AKA ønsker å takke avgående styremedlemmer Finn Grøstad og Tommy Korneliussen for samarbeidet og deres bidrag til selskapets vekst og utvikling. Grøstad har vært en trofast følgesvenn for AKA siden 1985, den gang som rådgiver/advokat. Fra 1995 satt han som styreleder i selskapet, til han ble avløst av Korneliussen i 2017. Både Grøstad og Korneliussen har med sin erfaring og klokskap tilført verdifull kompetanse til styrets arbeid over mange år.

- Selv om vi må takke av to betydningsfulle bautaer i styret, er vi glade for å hente inn og bli kjent med to nye, dyktige medlemmer, uttaler Hallvard Thoresen på vegne av eierne i AKA.

- Vi er trygge på at Saloume og Pål vil tilføre AKA riktig og viktig kompetanse som vil styrke selskapets styre og bidra til å oppfylle våre mål. Det er alltid positvt å hente inn personer som kan se selskapet med nye øyne og bidra med nye innfallsvinkler. Vi tror det nye styret vil utfylle hverandre godt, sier Thoresen.

 

Fra 23. april 2024 består AKAs styre av:

Styreleder Peter A. Ruzicka
Styremedlem Saloume Djoudat
Styremedlem Pål Wibe
Styremedlem Guro C. Thoresen
Styremedlem Aage Thoresen


Observatør til styret Hallvard Thoresen
Observatør til styret Oscar Felldin

 

For ytterligere informasjon, ta kontakt med adm.dir. Jane K. Gravbråten på tlf. 992 36 673 eller e-post jane@aka.no.