En meningsfull tradisjon

Årets julegave går for tiende år på rad til Frelsesarmeen, som gjør en viktig jobb for mange.

Fra venstre AKAs adm. dir. Jane K. Gravbråten og investeringsdirektør Hallvard Thoresen, Frelsesarmeens Mona Tørkli, og Bodil og Helge Østergreen. Foto: Knut Andreas Ramsrud, Ringerikes Blad.
Fra venstre AKAs adm. dir. Jane K. Gravbråten og investeringsdirektør Hallvard Thoresen, Frelsesarmeens Mona Tørkli, og Bodil og Helge Østergreen. Foto: Knut Andreas Ramsrud, Ringerikes Blad.

For tiende år på rad gir AKA årets julegave til Frelsesarmeen Hønefoss, med håp om at flere i lokalsamfunnet skal få en hyggeligere julehøytid. Gaven, som består av 300.000 kroner i form av gavekort, stilles til disposisjon for Frelsesarmeen som sørger for at kortene når fram til de som trenger det mest.

- Det er en stor glede for AKA å bidra med dette. Det har blitt en god og meningsfull tradisjon for selskapet, sier AKAs adm. dir. Jane K. Gravbråten. - Vi setter stor pris på samarbeidet, og ikke minst på det viktige arbeidet Frelsesarmeen gjør for veldig mange.

Hun overrakte denne uken 420 gavekort fra AKAs gode samarbeidspartnere REMA 1000 og KIWI, sammen med investeringsdirektør Hallvard Thoresen.

- Opprinnelig skulle vi gi gavekort til en total verdi av 200.000 kroner i år, men da vi hørte at Frelsesarmeen lokalt hadde mottatt ekstra mange søknader den siste tiden og at de fryktet å ikke kunne hjelpe alle, bestemte vi oss for å øke gaven til 300.000 kroner, sier Hallvard.

- Det er veldig mange som søker om hjelp og støtte fra Frelsesarmeen, sier Bodil Østergreen. Hun er ny korpsleder i Hønefoss sammen med mannen Helge. De fryktet at de for første gang måtte oppleve å gjøre vanskelige prioriteringer og gi avslag til mange av søkerne.

- Det er mange som kan streve med både Covid-utfordringer og høye strømregninger i år. Det er derfor ekstra hyggelig å kunne bidra litt ekstra ved vårt 10-årsjubileum, spesielt når vi hører at det er så mange som 247 innkomne søknader før fristen 1. desember, sier Jane. - Ifølge Frelsesarmeen gjør AKAs bidrag det mulig å gi støtte til alle som har søkt innen fristen i år – og det er vi veldig glade for å høre.

- AKAs raushet gleder en lang rekke mennesker. Vi vet hva dette betyr i praksis, sier Mona Tørkli hos Frelsesarmeen. Mona vet mer enn de fleste om julehøytidens bakside. - Det er mange som trenger hjelp, og de to siste årene har vært helt spesielle. I fjor økte antallet søknader voldsomt – og økningen ser ut til å fortsette i år, sier Mona.

- Vi kan bruke hver eneste krone her lokalt, forsikrer Bodil. - Om vi skal sette et tall på antall mennesker som har søkt hjelp, kan vi trygt gange antall søknader med to. Bak enkelte av søknadene kan det skjule seg familier på opptil 10 personer.

Julegaven fra AKA kan veksles inn i god mat, og forhåpentligvis gjøre julehøytiden litt hyggeligere for mange. - Det gir oss en god følelse å utgjøre en liten forskjell, avslutter Jane.