Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Dyreklinikken EMPET inntar Drammen

Historien til EMPET er imponerende. Nå åpner kjeden en ny og moderne klinikk ved AKAs eiendom på Åssiden i Drammen.

AKAs driftsansvarlig Rolv Eriksrud gratulerer veterinær Ilona Tunbridge-Hustak (t.v.) og assistent Kathrine Lund Pettersen med åpningen i AKAs lokaler på Åssiden i Drammen.
AKAs driftsansvarlig Rolv Eriksrud gratulerer veterinær Ilona Tunbridge-Hustak (t.v.) og assistent Kathrine Lund Pettersen med åpningen i AKAs lokaler på Åssiden i Drammen.

EMPETs første klinikk åpnet allerede i 1985, under navnet Skedsmo Dyreklinikk, og var en av Norges første rene smådyrklinikker. 20 år senere, etter endt studium ved Norges Veterinærhøgskole, startet seks studievenner en annen dyreklinikk i Lillestrøm. Etter få år slo de to seg sammen, og i årene som fulgte vokste antall klinikker og ansatte kraftig.

I 2019 fikk 10 enkeltstående klinikker ett felles merkenavn, EMPET, og fremsto derfra som en samlet kjede. Eierne forble de samme som før navnebyttet, nemlig gründerne og studievennene.

Daglig leder ved EMPET Drammen, Katrine Tynes.

- EMPET er i dag en ledende tilbyder av veterinærtjenester, og driver 20 dyreklinikker på Østlandet og i Møre og Romsdal, sier daglig leder ved den nye avdelingen på Åssiden, Katrine Tynes. Hun er en erfaren veterinær med 10 års praksis bak seg.

Katrine, som opprinnelig er fra Molde, ble uteksaminert fra Norges veterinærhøgskole i 2012 og har jobbet ved ulike smådyrklinikker på Østlandet. Hun er svært fornøyd med den nye klinikken hun skal lede. - Her er alt topp moderne, nytt og romslig, og vi gleder oss til å ta imot mange firbeinte fremover, forteller hun. Lokalene til EMPET har blant annet fått oppgradert belysning og ventilasjon, og fremstår som nytt.

Assistent Kristine Nikolaisen Høvik, veterinær Ilona Tunbridge-Hustak, veterinær og daglig leder Katrine Tynes og assistent Kathrine Lund Pettersen skal ta imot pasienter ved EMPET Drammen.

Katrine har med seg tre ansatte på laget i oppstarten. Avdelingen spesialiserer seg på behandling av hund og katt. Hun forklarer: - EMPETs idé og filosofi er at behandlingskvaliteten blir betydelig bedre ved å la de ansatte spesialisere seg innen fagområdet man har interesse for. Deretter samarbeider klinikkene, og henviser pasienter seg imellom til spesialister innen det aktuelle området. Gjennom årene har kjeden bygget opp et stort fagmiljø med spesialister innen en rekke fagfelt, og har over 250 dedikerte medarbeidere.

Navnet EMPET spiller på ordene empiri, empati og “emergency”.

- Vi er veldig tilfredse med å ha fått på plass EMPET ved eiendommen vår på Åssiden, sier AKAs driftsansvarlig Rolv Eriksrud. - AKA jobber alltid aktivt for å fylle lokalene våre med dyktige og solide leietakere. Ved Åssiden er det full match med dyreklinikk og dyrebutikk vegg-i-vegg. Vi vet at begge kjeder setter pris på samlokalisering, og drar stor nytte av hverandre når de ligger så tett som her.

EMPET har fått en sentral plass i Ingeniør Rybergsgate 56B, med inngang mellom Meny og Musti. 

Eiendommen på Åssiden har stor betydning som AKA-historiens første eiendomskjøp tilbake i 1985, da AKA fortsatt var en dagligvarebutikk. - Med tanke på at vi snart fire tiår senere har blitt et rent eiendomsselskap og har 232 eiendommer i porteføljen, er det spesielt fint å se at eiendom nummer én fortsatt holder seg godt og er attraktiv, sier Rolv.

AKA gratulerer EMPET Drammen med åpningen – og ser frem til videre samarbeid i årene som kommer!