Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Charlotte driver to REMA-butikker i Sarpsborg

- For at folk skal velge å legge igjen lønna si hos oss, må vi behandle de som gjestene våre, sier Charlotte Haugsten Hansen (43), kjøpmann ved nyrenoverte REMA 1000 Grålum – og ved REMA 1000 Iseveien.

AKA gratulerer Charlotte (nummer fire f.v.) og alle ansatte med nyåpningen av REMA 1000 Grålum.
AKA gratulerer Charlotte (nummer fire f.v.) og alle ansatte med nyåpningen av REMA 1000 Grålum.

22. august i år overtok Charlotte som kjøpmann ved REMA 1000 Grålum i Sarpsborg. I tillegg har hun styrt REMA 1000 Iseveien med stø hånd siden 2008. Begge eiendommene har vært i AKAs eie i omkring 10 år, og den driftige og positive kjøpmannen har blitt lagt merke til av gårdeieren.

Torsdag 17. november ble det feiret nyåpning av REMA 1000 Grålum.

Charlotte ble så å si født inn i kjøpmannsyrket. Hun tråkket ivrig rundt i farens butikk fra hun var 10 år gammel, og ble Norges yngste REMA-sjef da hun var 22 år. I 2022 har hun ansvaret for to REMA-butikker – og likevel finner hun tid og energi til å videreutvikle seg i rollen som kjøpmann. I vår fullførte hun nemlig en master i ledelse ved BI.

Charlotte driver to REMA-butikker i Sarpsborg og har fokus på gjestfrihet. Foto: Sarpsborg Arbeiderblad.

- Jeg er konstant nysgjerrig, og har en iver etter å skape noe sammen med andre, forteller Charlotte. - Det må du egentlig spørre andre om, men jeg håper jeg fremstår som en rettferdig leder. Målet er at det skal være rom for nye tanker og ideer – fra alle. Og jeg elsker å utvikle mennesker og talenter. Jeg har flere eksempler på ansatte som har tatt steget til å selv bli kjøpmenn. Det gjør meg ekte glad!

- Også er jeg så utrolig heldig at jeg har fire tidligere kjøpmenn som kollegaer, forteller hun. Totalt er det 40 ansatte i de to butikkene. Samboer og høyre hånd, Rolf-Gunnar Hansson, har tidligere vært kjøpmann ved REMA 1000 Vestby. Sammen har de to barn, Wilma på 12 år og Herman på 8 år.

Butikken på Grålum har fått miljøvennlig LED-belysning og kjøle- og frysedisker i oppussingen.

- Det er uvurderlig å dele livet med noen som vet hva kjøpmannsyrket innebærer, mener Charlotte og siterer selveste colonialmajor og far til REMA 1000, Odd Reitan: - Jeg har ingen arbeidstid eller fritid, jeg bare lever.

- Strengt tatt burde ikke en REMA-kjøpmann kunne klokka, fortsetter Charlotte, og innrømmer at hun av og til kan sovne med uniformen på – eller bunaden, som hun kaller det. - Det blir en livsstil. Men jeg synes REMA er et fantastisk konsept, og ser bare muligheter!

Butikken fremstår splitter ny etter at alle overflater er fornyet. - Det er helt fantastisk med et søylefritt lokale, mener kjøpmann Charlotte.

Hun mener de viktigste egenskapene til en butikkansatt er å være vennlig og imøtekommende, i tillegg til å være arbeidsomme og ivrige: - Jeg er opptatt av at de ansatte skal være bevisste på sitt bidrag, og viktigheten av det. Også må vi aldri glemme at kundene er våre gjester, og behandle de deretter. Jeg tror suksessoppskriften er blide gutter og jenter på jobb, og fulle hyller. Og det skal vi sørge for både på Grålum og i Iseveien fremover, sier en engasjert og fornøyd kjøpmann.

De ansatte på Grålum gledet seg til å ta imot kundene etter 12 dager med stengte dører.

AKA var selvsagt med på feiringen da Charlotte 17. november endelig kunne nyåpne avdelingen på Grålum etter en stengeperiode på 12 dager. - Jeg er virkelig imponert over Hellesjø Byggservice, avslutter hun. - Alt har gått knirkefritt og etter tidsplanen – og butikken har blitt helt fantastisk!