Asker Entreprenør skal bygge for AKA

18. desember signerte AKA og Asker Entreprenør avtalen som sikrer Ringeriksregionen 12 000 kvadratmeter ny førsteklasses handelseiendom. Dette blir enda en lokal satsning med i hovedsak lokale leverandører.

Morten Kristiansen
av Morten Kristiansen
Dette er en beskrivelse av bildet
Med utsikt til byggeplassen. Fra venstre prosjektsjef i AKA Morten Kristiansen, Bjørn Stokk fra HR Prosjekt, daglig leder i AKA Paal Haakensen, regionleder Ole Einar Rongved og prosjektleder Sindre Prestmo Larsen i Asker Entreprenør.

Det er AKAs prosjektsjef, Morten Kristiansen, som holder i det nye store prosjektet på Hvervenmoen. I januar 2020 skal det 27 mål store området stå klart for fire ambisiøse leietakere. MegaFlis og Elkjøp har allerede signert sine leiekontrakter og de to siste blir klare på nyåret 2019.

Kristiansen forteller: - Dette er et nytt kortreist prosjekt for oss i AKA, rett utenfor døra til kontoret – og neste trinn i en langsiktig utviklingsplan vi har for Hvervenmoen Næringspark. Vår investering i det nye handelsbygget er 150 millioner kroner.

- Etter en tøff anbudsrunde nå i høst, har vi til slutt landet på Asker Entreprenør som totalentreprenør for prosjektet, forteller Morten fornøyd. - Vi er sikre på at dette blir et fint samarbeid.

Regionleder i Asker Entreprenør, Ole Einar Rongved, er fornøyd med å kunne signere storprosjektet på Hvervenmoen.

Asker Entreprenørs regionskontor flyttet selv inn i AKAs forrige prosjekt på Hvervenmoen, kontorbygget HM33, som sto ferdig i sommer. På et år har den nyopprettede avdelingen vokst fra 3 til 20 ansatte. Avdelingen omsetter for omtrent 100 millioner i 2018. For regionleder, Ole Einar Rongved, blir det nye handelsbygget på Hvervenmoen et viktig prosjekt det kommende året.

- Asker Entreprenør AS er veldig fornøyd med å ha vunnet kontrakten med AKA på bygging av Hvervenmoveien 60, forteller Rongved. - Dette er et prosjekt som vi tidlig blinket oss ut, og som passer Asker Entreprenør godt basert på tidligere erfaringer med bygging av næringsbygg på Hvervenmoen og i Ringerike.

Han fortsetter: - I tillegg ligger prosjektet rett utenfor «stuevinduet» vårt, som gjør at vi har full oversikt over byggearbeidene. - Vi er i disse dager i gang med klargjøring av tomten, der Isachsen Anlegg AS er kontrahert som grunnentreprenør. Det vil også, i størst mulig grad, bli benyttet lokale underentreprenører på øvrige fag.

Prosjektsjef Kristiansen i AKA bekrefter at dette er gode nyheter, da AKA alltid er opptatt av å handle lokalt.

Illustrasjonsbilde: Halvorsen og Reine.

- Bygget er på 12 000 kvadratmeter og skal bestå av plasstøpte fundamenter, råbygg av stål, hulldekker og sandwichelementer. Innvendig overflater tilpasses de enkelte leietakerne. Fasadene kles med en miks av sementbaserte plater og aluminiumsplater, forklarer Rongved.

- Vi gleder oss til arbeidene kommer i gang for fullt på nyåret, og ser frem til et godt samarbeid med AKA på prosjektet, avslutter regionlederen.

At både Elkjøp og MegaFlis tidlig gjorde avtaler om å etablere seg på Hvervenmoen viser at de deler AKAs tro på Ringeriksregionen og Hvervenmoen som handelsområde.

MegaFlis er nye i regionen og tilbyr et bredt utvalg kvalitetsvarer innen blant annet VVS, baderomsmøbler, belysning og fliser. Elkjøp utvider og flytter sin forretning fra Eikli i Hønefoss. Butikkene får gratis parkeringsplasser rett utenfor døren, og ikke minst store, effektive salgslokaler skreddersydd den enkelte leietaker.

Prosjektleder for Asker Entreprenør AS er Sindre Prestmo Larsen. Det er arkitekt Halvorsen og Reine som har utformet bygget, og HR Prosjekt som har prosjektledelse for byggherre AKA.

Følg byggingen via webkamera på AKAs hjemmesider.