Åpner café og catering på AKA Arena

Blå Kors’ lokale aktør Stjernegruppen Ringerike har som mål å motvirke utenforskap og bidra til at flere får delta i arbeidslivet. Bedriften åpnet nylig dørene til sin café og cateringsvirksomhet på AKA Arena, og ønsker alle gamle og nye kunder velkommen.

AKA gratulerer Stjernegruppen med nye lokaler og ønsker lykke til. Fra venstre hovedtrener for HBKs A-lag herrer Luke Torjussen, AKAs driftsdirektør og kontraktsansvarlig Rolf Hammerengen, Stjernegruppens faglig leder Kjersti Olberg, HBKs materialforvalter Arne Palerud, HBKs daglig leder Knut Emil Kolstø og Stjernegruppens daglig leder Kai-Petter Rasch.
AKA gratulerer Stjernegruppen med nye lokaler og ønsker lykke til. Fra venstre hovedtrener for HBKs A-lag herrer Luke Torjussen, AKAs driftsdirektør og kontraktsansvarlig Rolf Hammerengen, Stjernegruppens faglig leder Kjersti Olberg, HBKs materialforvalter Arne Palerud, HBKs daglig leder Knut Emil Kolstø og Stjernegruppens daglig leder Kai-Petter Rasch.

Da det ble kjent at Stjernegruppen Ringerike sine lokaler i Sundgata skulle rives og erstattes med et nybygg, var daglig leder Kai-Petter Rasch og faglig leder Kjersti Olberg lenge på søken etter egnede lokaler for en 2-års periode. En midlertidig plassering på AKA Arena gjør det mulig for Stjernegruppen å opprettholde det samme gode tilbudet mens de venter på nye lokaler.

- Ved en tilfeldighet ble AKA Arena introdusert som en mulighet og vi er utrolig glade for at vi fikk realisert ideen, sier en fornøyd faglig leder Kjersti Olberg. - Vi er utrolig glade for at AKA ønsker å gi oss husrom i perioden som det rives og bygges nytt for oss i sentrum.

Fotballstadion AKA Arena ligger bynært og har flerbrukshallen Hønefoss Arena og ishockeyhallen som nærmeste nabo, og cafeen har blitt et samlingspunkt for treningsglade mennesker i området. Ledelsen i den lokale fotballklubben HBK har tilholdssted på AKA Arena og samarbeidet har så langt vært en suksess.

- Det betyr mye for våre deltakere og oss ansatte i Blå Kors Stjernegruppen at HBK er så tett på oss. Idretten er en viktig arena som gir mening utover det sportslige, bedyrer Rasch, og sånn sett er den en fin kobling mot det vi driver med.

Utenfor inngangen til cafeen og hentepunktet på AKA Arena. Fra venstre HBKs hovedtrener for A-lag herrer Luke Torjussen, AKAs driftsdirektør og kontraktsansvarlig Rolf Hammerengen, Stjernegruppens faglig leder Kjersti Olberg, HBKs materialforvalter Arne Palerud, HBKs daglig leder Knut Emil Kolstø og Stjernegruppens daglig leder Kai-Petter Rasch.

 

Gjenbruk og bærekraft

Cafeen har omhyggelig blitt innredet i de tidligere losjelokalene, som har blitt tilpasset for å ivareta logistikk og effektivitet i både cafédrift og cateringproduksjon. Det er blant annet etablert et nytt kjølerom og fryserom i 3. etasje, i nær tilknytning til kjøkkenet. Samtidig er alt tilrettelagt for å ivareta et godt smittevern, både på kjøkkenet og i cafeen.

Stjernegruppen har også hatt fokus på gjenbruk i ombyggingen, blant annet ved å ta i bruk kjølemontere som tidligere ble brukt på fotballkamper. Gjenbruk og bærekraft er en stor del av Stjernegruppens daglige aktivitet gjennom bruktbutikken, som også vil gjenåpne i midlertidige lokaler i Hønefoss sentrum våren 2021.

- Vi er glade for at Stjernegruppen kan ha nytte av lokalene som ellers kun er i bruk deler av året. Det er en bærekraftig løsning som vi er fornøyde med å ha fått til i fellesskap med Stjernegruppen og deres utbygger Sindre Lafton, sier driftsdirektør i AKA, Rolf Hammerengen.

Catering til hele regionen

- Her har vi god plass til ansatte og kunder, både for de som ønsker å ta seg en kopp kaffe, og de som ønsker seg en bedre lunsj. Mange av våre kunder benytter seg av vår cateringmeny som byr på et rikt utvalg, som blant annet koldtbord, tapas, snitter, spekemat, hjemmelaget pizza og gryteretter. I tillegg kan du bestille kaker til spesielle anledninger som konfirmasjon, dåp m.m., forteller Olberg.

- Vi har et fullverdig tilbud på lik linje med andre cateringfirmaer og disponerer egen bil som kjører ut mat til hele Ringeriksregionen, her har vi ingen begrensning, sier hun fornøyd. Man kan også enkelt hente bestillinger på AKA Arena, hvor det er rikelig med parkeringsplasser rett utenfor inngangen og heis opp i 3. etasje der du finner både cafeen og hentepunktet.

En stolt daglig leder Kai-Petter Rasch og faglig leder Kjersti Olberg i Stjernegruppen Ringerike, sammen med kontraktsansvarlig og driftsdirektør i AKA, Rolf Hammerengen. Deltakerne Romina Berisha (bak f.v.), Ingrid Mestvedthagen og veileder/arbeidsleder Anne Grethe Kjelland er travelt opptatt med dagens lunsjretter.

 

Bidrar til arbeidsplasser på Ringerike

Stjernegruppen bidrar med teoretisk og praktisk opplæring innen gjenbruk og matfag. Dette muliggjør at deltakere får realkompetanse som kan hjelpe dem og nå sitt mål om ordinært arbeid.  - Vår visjon er «Videre i livet», noe vi ønsker at våre deltakere skal føle at de har oppnådd etter endt tiltaksperiode hos oss, sier Olberg, og legger til at de er stolte av å ha et godt samarbeid med det lokale næringslivet og kommunen – som ønsker å ta samfunnsansvar.

Det er tydelig at kundene og brukerne ser verdien i å benytte lokale leverandører slik som Stjernegruppen, og samtidig ta sin del av et bærekraftig samfunnsansvar. Det er vinn-vinn for alle parter. Sammen får vi flere i arbeid og skaper flere arbeidsplasser, noe som er en viktig målsetning nasjonalt og for regionen Ringerike.

AKA heier på dere i Stjernegruppen, og ønsker lykke til i lokalene på AKA Arena!

Fakta om

Blå Kors driver 54 virksomheter i store deler av landet, herunder behandlingsinstitusjoner, poliklinisk virksomhet, arbeid for barn og unge, videregående skoler, gatenære tiltak, bosentre, lokale stiftelser og foreninger, samt arbeid og inkludering.

Blå Kors Stjernegruppen Ringerike AS er en liten arbeids- og inkluderingsbedrift, som er leverandør til NAV Ringerike og Hole med 12 godkjente AFT plasser (arbeidsforberedende trening). Målet med AFT er at deltaker skal få prøve ut sin arbeidsevne internt i ulike arbeidskvalifiseringsarenaer og i ekstern praksis i ordinær bedrift, med mål om ordinært arbeid eller utdanning. Stjernegruppens interne arbeidskvalifiseringsarenaer er café og catering, samt secondhand butikk.