AKA selger Oslo-eiendommer

AKA har inngått avtale om salg av fire eiendommer sentralt i Oslo, alle med solide leietakere. Kjøperen er Tema Eiendom.

Eiendommene har leieavtaler med NorgesGruppen/KIWI og en samlet årlig leieinntekt på 10,5 mill. kroner. Byggeår er fra 2004 til 2013.

Tre av eiendommene ble tilført AKAs portefølje gjennom oppgjøret ifm. avhending av selskapets aksjer i NorgesGruppen i 2011/2012. Eiendommen i Refstadveien 46 ble tilført gjennom kjøp på det åpne markedet i 2015.

AKA eier nå ingen dagligvareeiendommer innenfor Ring 3 i Oslo. - Det er hyggelig at et solid selskap som Tema nå overtar eiendommene. Men det betyr ikke at AKA har stengt døren for fremtidige investeringer i hovedstaden, sier investeringsdirektør i AKA, Hallvard Thoresen.

- Det har vært en nesten ti år lang og meget hyggelig reise i Oslo med vår samarbeidspartner NorgesGruppen, og ikke minst en hyggelig reise økonomisk sett for AKA. Salget gir oss muligheter til ytterligere investeringer, og vekst i porteføljen, sier Thoresen.

Tilrettelegger for salget har vært Union Norsk Næringsmegling AS. Overdragelse er 30. september.

 

Disse selskapene selges:

Sognsveien 66 Butikkeiendom AS, beliggende i Sognsveien 66 ved Ullevål Stadion, har et utleieareal på 532 m² som i sin helhet er utleid til KIWI. Byggeår 2008.

Torshov Dagligvare AS, i Kyrre Greppsgate 19. Eiendommen har et utleieareal på 932 m² som er utleid til KIWI. Byggeår 2005.

Fredensborg Butikkeiendom AS, i Møllergata 58A, har et utleieareal på 1 130 m² som er utleid til KIWI og Pianoverkstedet Holthe og Bakke AS. Byggeår 2004.

Bjerke Butikkeiendom Oslo AS, i Refstadveien 46. Eiendommen har et utleieareal på 1 072 m² som er utleid til KIWI. Byggeår 2013.