AKA selger, men kjøper mer

AKA har signert salgskontrakt på fem eiendommer, og gjør seg samtidig klar til å overta fire nye i løpet av sommermånedene – til en verdi av omlag 250 mill. kroner.

Investeringssjef i AKA, Hallvard Thoresen er fornøyd med sommerhandelen.
Investeringssjef i AKA, Hallvard Thoresen er fornøyd med sommerhandelen.

- Som en aktiv og langsiktig eiendomsbesitter, er det viktig å gjøre porteføljetilpasninger, sier AKAs investeringssjef Hallvard Thoresen. - Nå selger vi en eiendomspakke på totalt 9 000 m² til H-2 Eiendom AS (Ragde Eiendom AS og Breidablikk Eiendom AS). Arealet som selges er fordelt på fem ulike bygg og seks eiendomsselskaper. Alle eiendommene befinner seg på Østlandet.

Tre eiendommer er beliggende i Vestfold og Telemark fylke. To av disse, lokalisert i Skien og på Notodden, har REMA 1000 som hovedleietaker. I Stokke selges en næringsseksjon som har leiekontrakt med Europris.

Næringsseksjonen som selges på Skullerud i Oslo har REMA 1000 som leietaker. Den siste eiendommen befinner seg på Skedsmo i Viken fylke og leies ut til en Extra-butikk i Coop-kjeden. Thoresen ønsker ikke å gå i detaljer om hva salget innbringer.

Samtidig som salgspakken er klargjort, har AKA inngått avtaler om kjøp av fire nye eiendommer med planlagte overtakelser i juli og august. Investeringene har en totalverdi på omlag 250 mill. kroner.

- Vi er opptatt av å ha en eiendomsportefølje med eiendommer som har lange kontrakter med solide aktører, både innen dagligvare og faghandel, avslutter Thoresen, som tilfreds konstaterer at porteføljens kommende tilskudd passer midt i blinken i forhold til disse kravene.  

Nøkkeltall AKA Konsern inkl. deleide selskaper pr.  31.8.2020