AKA selger eiendomsportefølje til 278 mill. kroner

AKA har inngått avtale om salg av eiendomsportefølje til Cibus Nordic Real Estate AB. - En solid portefølje med lange leieavtaler, sier investeringsdirektør i AKA, Hallvard Thoresen.

AKA og investeringsdirektør Hallvard Thoresen selger åtte eiendommer til svenske Cibus.
AKA og investeringsdirektør Hallvard Thoresen selger åtte eiendommer til svenske Cibus.

Cibus overtar 15. oktober porteføljen som består av åtte handelseiendommer i Sørøst-Norge. - Eiendommenes leietakere er store og kjente dagligvareaktører; NorgesGruppen med KIWI og SPAR, og REMA 1000. Porteføljens totale utleieareal er 8 700 m², og total brutto eiendomsverdi er 278 mill. kroner, oppgir investeringsdirektør i AKA, Hallvard Thoresen.

- Vi har et aktivt forhold til eiendomsporteføljen vår, som per i dag består av 231 næringseiendommer. Vi ekspanderte kraftig i Sørøst-Norge i år 2011-2015 – faktisk befinner over halvparten av selskapets eiendommer seg i fylkene Agder, Vestfold & Telemark og Viken. Dette er en naturlig trimming av porteføljen i områder der AKA er sterkt representert, sier Thoresen.

Nyli Eiendom AS i Arendal er en av eiendommene som selges til svenske Cibus.

Det svenske selskapet Cibus investerer i dagligvareiendommer med markedsledende aktører i Sverige og Finland, og eier per i dag mer enn 300 eiendommer. Dette blir selskapets inntreden i det norske eiendomsmarkedet.

- Vi er glade for å åpne opp for et nytt marked i Norge gjennom denne investeringen. Eiendommene er perfekte for Cibus, dagligvarebutikker utleid til ledende norske matkjeder på langsiktige kontrakter, sier Sverker Källgården, administrerende direktør hos Cibus. Han forteller at selskapet ser frem til ytterligere ekspansjon i Norge.

Tilrettelegger for salget har vært Union Norsk Næringsmegling AS.

Halden Butikkeiendom AS selges. Eiendommen ble kjøpt av AKA nyoppført i 2014.

 

Disse selskapene selges (leietaker i parentes):

Bekkefaret 1 AS (NG/KIWI)

Halden Butikkeiendom AS (REMA 1000)

Krokstadelva Butikkeiendom AS (NG/KIWI)

Nyli Eiendom AS (NG/KIWI)

Ryggeveien 367 AS (NG/KIWI)

Røyken Butikkeiendom AS (NG/KIWI)

Sandefjord Butikkeiendom AS (REMA 1000)

Strøm & Kleiv AS (NG/SPAR)