AKA selger eiendommer

AKA har signert salgskontrakt for fem eiendommer i Innlandet. Salget er på 11 500 m² eiendomsmasse. Kjøper er Tema Eiendom.

AKA og investeringssjef Hallvard Thoresen selger fem eiendommer. En av de er Ottestad Butikkeiendom AS, som huser en REMA 1000 og en Europris.
AKA og investeringssjef Hallvard Thoresen selger fem eiendommer. En av de er Ottestad Butikkeiendom AS, som huser en REMA 1000 og en Europris.

AKA er en langsiktig gårdeier med fokus på førsteklasses forvaltning av førsteklasses handelseiendommer. Porteføljen som nå er solgt er gode eiendommer med solide leietakere, og med lange kontrakter.

Året 2019 var preget av mange kjøp, og AKA vokste med hele 70 500 m² handelsarealer.

- Det at AKA selger endrer ingenting i forhold til at AKA er en langsiktig og aktiv eiendomsbesitter. For oss er det ikke noe dramatikk i dette, snarere tvert imot, sier investeringssjef i AKA, Hallvard Thoresen.

Markedet er kanskje ikke like godt kjent med at AKA også selger eiendommer, men med en porteføljestørrelse på over 400 000 m² er dette noe selskapet vil gjøre oftere i tiden fremover.

- Å tilpasse porteføljen i forhold til leietakermiks og geografi er helt naturlig når vi nå eier over 220 eiendommer i hele landet, sier daglig leder, Paal Haakensen.

De fem eiendomsselskapene som selges er Aslak Bolts gate AS (blå), Ottestad Butikkeiendom AS (sort), Løten Butikkeiendom AS (rød), Gjøvik Butikkeiendom AS (grønn) og Veierød Eiendom AS (gul).

Fortsatt fokus på vekst og god forvaltning

AKA fortsetter å se fremover og ønsker i 2020 å gjøre enda flere lønnsomme investeringer i gode handelseiendommer.

Vi fokuserer videre på tett oppfølging og god forvaltning av eksisterende eiendommer i porteføljen – en portefølje som er både solid og langsiktig, og har Norges største og mest profesjonelle handelsbedrifter som leietakere.

- Vi ønsker å levere varene hver dag og oppfylle kravene til Norges mest spennende og kravstore leietakere, sier driftsdirektør Rolf Hammerengen. - Vi er stolte av å ha en solid og god portefølje og et sterkt og godt samarbeid med Norges største handelsbedrifter.

Megler i transaksjonen har vært Newsec. Advokat Johannes Sundet har vært AKAs juridiske rådgiver.