AKA investerte for en halv milliard første kvartal 2021

AKA fortsetter å handle eiendommer innenfor segmentene dagligvare og faghandel. I løpet av årets tre første måneder investerte selskapet i eiendommer for opp mot en halv milliard kroner.

De siste tilskuddene i porteføljen er fire handelsbygg på totalt 18 467 m² i attraktive handelsområder på Forus i Sandnes og Mosjøen på Helgeland.

- Dette er to attraktive eiendommer med god beliggenhet og solide leietakere som passer godt inn i vår eiendomsportefølje, som nå teller 234 eiendommer, sier en fornøyd adm. direktør i AKA, Jane K. Gravbråten.

- Vi har 359 leietakere fordelt over hele landet, fra Kirkenes i nord til Mandal i sør. Eiendommene på Forus og Helgeland er flotte tilskudd til vår stadig voksende eiendomsmasse.

Selskapet har tidligere i år blant annet investert i to dagligvareeiendommer med KIWI som leietakere i henholdsvis Narvik og Askim.

Selskapet drifter og forvalter 448 000 m² handelseiendom hvorav hovedvekten er utleid til dagligvare. Eiendommer med de store kjedene innen bredt vareutvalg og byggevare kompletterer en attraktiv eiendomsportefølje som i praksis er fullt utleid.

- Vi kan det vi driver med og samarbeider godt med våre solide og dyktige samarbeidspartnere som er Norges største handelsbedrifter. Foruten eiendomstransaksjoner er AKAs kjerneområder drift og forvaltning samt utvikling av handelseiendommer. Gravbråten er stolt av det selskapet har fått til de senere årene, og legger til at AKA har målsetning om ytterligere vekst og vil være synlig i transaksjonsmarkedet for handelseiendom i tiden fremover.

 

Nøkkeltall AKA Konsern inkl. deleide selskap pr 26.3.2021.

 

Adm. direktør i AKA, Jane K. Gravbråten.

 

Informasjon om de to seneste eiendomsovertakelsene

Forus

Eiendommen på Forus i Sandnes kommune har Bohus og Elkjøp som leietakere og ligger i et veletablert handel- og kontorområde med 2 500 ulike virksomheter med mer enn 40 000 ansatte. Forus ligger ca. 15 minutter fra Norges tredje største by Stavanger, og betjener et omland på rundt 300 000 mennesker.

Bygget er oppført i 2009 og har et areal på 10 900 m² fordelt på to plan. Elkjøp leier første etasje og Bohus andre etasje. Nærmeste naboer til eiendommen er Megaflis, Power, Extra Leker, Plantasjen og Møbelringen, samt Kvadrat – et av Norges største kjøpesenter med 170 butikker og 4,5 millioner årlig besøkende. IKEA og flere andre kjente handelsaktører ligger også i umiddelbar nærhet.

AKA eier fra før tre eiendommer i Stavangerområdet, én Meny og to KIWI-butikker.

Selgere av Stokkamyrveien 18 B AS er Oslo Pensjonsforsikring AS. Tilrettelegger i transaksjonen har vært DNB MARKETS.

Helgeland

I Mosjøen på Helgeland overtar AKA tre handelsbygg med, for AKA, kjente samarbeidspartnere innenfor kategoriene bredt vareutvalg og dagligvare; REMA 1000, Europris, T. Hansen, Rusta og Elkjøp. Eiendommene ligger i Helgeland Handelspark sentralt i Mosjøen i Vefsn kommune, og er oppført i 2018/2019.

Mosjøen er handelsdestinasjon for et omland på omkring 45 000 mennesker. Med Mo i Rana 90 kilometer nord og Namsos 240 kilometer sør vil handelslekkasjen være minimal til nærliggende byer.

AKA eier fra før 17 eiendommer i Nordland fylke.

Selgere av Helgeland Handelspark AS er Nordica Property AS, Ziko Holding AS og Sparebank1 Helgeland. Selgere av Helgeland Handelspark III AS er Bråholmen Eiendom AS, GKE Holding AS, JEFO Holding AS og MIMA Eiendom AS.