AKA overtar to nye dagligvareeiendommer

AKA har uken før jul overtatt én eiendom i Bergen og én på Andenes. Sistnevnte er et nybygg der dagligvarebutikken Extra åpnet 2. desember.

Andenes Handelsbygg AS. Investeringsdirektør i AKA, Hallvard Thoresen, innfelt.
Andenes Handelsbygg AS. Investeringsdirektør i AKA, Hallvard Thoresen, innfelt.

Eiendommen på Andenes er utleid på lang kontrakt til Extra (Coop Nordland) og ligger på nabotomten til en annen av AKAs eiendommer som leies ut til Europris. Det er Handelsbygg Holding som har oppført bygget, og som har overdratt eiendommen til AKA.

- Nybygget er 1 538 kvm. stort, og er bygget vegg-i-vegg med vår Europris-eiendom, sier AKAs investeringsdirektør, Hallvard Thoresen. - Extra, sammen med Europris, gir et sterkt handelspunkt på Andenes.

En studie ved NHH publisert høsten 2021 viser at effekten på en utvalgt dagligvarekjede kan være så mye som ti prosent omsetningsvekst dersom den og en Europris-butikk deler samme parkeringsplass.

Bergen Butikkeiendom Ulset AS.

I bydelen Åsane, rett nord for Bergen sentrum, har AKA overtatt en eiendom utleid til KIWI Ulset (NorgesGruppen Vest). Det er kun tre uker siden AKA uttalte at det er ønskelig å styrke tilstedeværelsen i bergensområdet, grunnet gode synergier i drift og oppfølging av den stadig voksende eiendomsporteføljen til selskapet.

- Vi er tilfredse med å kunne overta enda en KIWI-eiendom i Bergen, sier investeringsdirektøren. Fra før eier AKA eiendommer i Godvik og på Valle, begge utleid til KIWI-kjeden. I tillegg har selskapet en Extra-eiendom på Ulset.

Bygget er på 1 160 kvm. og ble totalrenovert i 2019. Selger av eiendommen er Knut Fosse og Arne Mogens Fosse.

De to handlene har et transaksjonsvolum på ca. 85 mill. kroner.