AKA og REMA videreutvikler sammen

REMA 1000 Eikli og Eierseksjonssameiet Barbroveien 7 gjennomgår for tiden store endringer. Stikkord er oppussing, utskiftning, moderne fasader og naturlig dagslys.

Daglig leder Frank Sulebakk i REMA Etablering Nordre Østland (øverst) og driftsdirektør Rolf Hammerengen i AKA er fornøyde med oppgraderingen av REMA 1000 Eikli.

Barbroveien 7 befinner seg på Eikli handelsområde sør i Hønefoss, og består av flere næringsseksjoner; Skeidar, Apotek 1, REMA 1000, Elkjøp, Intersport, Brødrene Helgesen og Eiksenteret. AKA eier seksjonen som leies ut til REMA 1000.

Det var REMA 1000 som høsten 2017 tok initiativet til videreutvikling av eiendommen, sammen med AKA. En svært sentral person og pådriver i prosjektet har vært daglig leder i REMA Etablering Nordre Østland, Frank Sulebakk.

Da Skeidar flyttet inn i Møbelringens gamle lokaler i desember, var det allerede avgjort at byggets fasader skulle moderniseres – og nytilkommer Skeidar la heller ingen demper på oppussings-stemningen i sameiet.

Bygget med de litt triste betong- og trefasadene hadde lenge hatt behov for et ansiktsløft, og valget falt på å modernisere fasadene med robuste laminatplater fra den italienske produsenten Abet Laminati. Med bruk av disse laminatplatene i ulike grånyanser og i ulike mønster har Barbroveien fått nytt liv i veggene, og seksjonseierne er svært fornøyde med endringen.

Byggets fasader er oppgradert med nye og moderne laminatplater.

Frank Sulebakk er i tillegg meget glad for at han valgte å sette inn et stort glassfelt ved siden av inngangspartiet til REMA-butikken, der det tidligere var tett vegg. Naturlig dagslys får nå lov til å flomme inn i butikken.

- Dette gir et bedre og triveligere innemiljø for både kunder og ansatte. - Mer lys inn i butikken på dagtid, og mer lys ut av butikken på kveldstid – nå er det enkelt å se at det ligger en dagligvareforretning her, også i mørket, forteller Sulebakk fornøyd.

Prosjektleder i AKA, Morten Kristiansen og REMA 1000-kjøpmann Knut Tveter foran REMAs nye glassfasade.

- At en del av handlevognene har flyttet inn i vindfanget, er heller ingen ulempe for kundene, kommenterer kjøpmann Knut Tveter. Tidligere lå det ene av to vognhus utendørs langs fasaden, der det nye glassfeltet har kommet. Dette er nå fjernet, og vognene satt inn i varmen.

Som følge av ny glassfasade er en del av handlevognene til REMA 1000 er flyttet innendørs – til stor glede for kundene.

Sulebakk fortsetter: - Å utvikle og optimalisere eksisterende REMA-butikker er et viktig satsningsområde for oss. - Når samarbeidet fungerer så knirkefritt som det gjør med AKA er det heller ikke overraskende at det gjennom årene kan telles mange gjennomførte prosjekter med REMA 1000 som leietaker og AKA som utleier.

Driftsdirektør i AKA, Rolf Hammerengen, legger ikke skjul på at AKA er svært opptatt av å lytte til leietakers initiativ og driv til å optimalisere eksisterende butikker. - Vi i AKA tar utfordringer på strak arm, og med eiendommer i alle landets fylker og både små og store byggeprosjekter gående, har driftsavdelingen i AKA mer enn nok å henge fingrene i.

- Oppskriften er enkel; å jobbe sammen er suksess. Når leietakeren lykkes – så lykkes vi, avslutter en smilende Hammerengen, og roser samtidig AKAs prosjektleder, Morten Kristiansen, med en flott utført jobb.

Det er ikke bare REMA 1000 som har gjennomgått en liten forvandling siden nyttår. Også Apotek 1 og Skeidar har pusset opp sine lokaler fra innerst til ytterst. Sistnevnte, representert ved varehussjef Lars Stubberud og far Harald Stubberud, er strålende fornøyde med det flotte nye inngangspartiet og med bygget som helhet.

Varehussjef Lars Stubberud og far Harald Stubberud sammen med AKAs prosjektleder Morten Kristiansen.

Innvendig fremstår Skeidar som en helt ny, lys, trivelig og moderne butikk etter oppussingen i desember – og det er ingen tvil om at Stubberud kan drive møbelbutikk. De merker også godt at kundene er fornøyde, og har opplevd en svært god omsetning de første ukene i nye lokaler.

Tiltakshaver for fasadeoppgraderingen har vært sameiet, men det er AKA som har koordinert arbeidet gjennom prosjektleder Morten Kristiansen. Prosjektet ferdigstilles om ikke lenge, det er kun Intersport sin fasade som gjenstår.

AKA har også eiendommer et steinkast unna, i Osloveien, og har stor tro på Eikli handelsområde fremover. Og det er ingen tvil om at dette moderniserings-prosjektet bidrar positivt til Eiklis fremtid.