AKA kjøper tilbake eiendommer

Eiendommene «Bjørkedalsvegen 4» i Porsgrunn og «Rabekkgata 20» i Moss er tilbake i AKAs portefølje, som pr. desember teller 230 handelseiendommer spredd i hele Norge.

Bjørkedalsvegen 4 i Porsgrunn.
Bjørkedalsvegen 4 i Porsgrunn.

I 2016 spisset AKA strategien og ønsket i større grad å satse på eiendommer med dagligvare som leietakere, samtidig som selskapet utviklet flere store faghandelsbygg lokalt i Hønefoss. For å opprettholde riktig vekting i porteføljen ble derfor to større eiendommer innen faghandel solgt, Bjørkedalsvegen 4 og Rabekkgata 20.

Siden den gang har AKA kjøpt hele 67 dagligvareeiendommer. - En liten endring i strategien gjør det nå mulig å kjøpe tilbake de to flotte handelseiendommene, som har byggevare og bredt vareutvalg som leietakere, sier AKAs investeringssjef Hallvard Thoresen. Han understreker at hovedvekten av AKAs leieinntekter kommer fra – og fortsatt skal komme fra – utleie til dagligvare.

Rabekkgata 20 i Moss.

- Som vi sa i 2016, er dette to attraktive eiendommer som AKA normalt sett ville beholdt i porteføljen. Når muligheten bød seg for et tilbakekjøp, var det derfor et enkelt valg, sier investeringssjefen.

De to eiendommene er på henholdsvis 4 800 m² (Porsgrunn) og 8 222 m² (Moss). Begge eiendommene er fra 2011, og er sentralt plassert i forhold til innfartsårene i de respektive byene. Eiendommen i Porsgrunn har Optimera Montér og Jysk som leietakere, mens eiendommen i Moss huser XXL, Jysk, Elkjøp og Elektroimportøren. Sistnevnte leietaker blir et nytt og hyggelig bekjentskap for AKA.

AKA overtar Bjørkedalsvegen 4 og Rabekkgata 20 i dag, tirsdag 15.12.2020. Selger er Fearnley Securities, og tilrettelegger i transaksjonen har vært Colliers International.