AKA kjøper byggevarehus i Askim

1. april overtar AKA en eiendom i Askim med byggevarekjeden Neumann Bygg som leietaker. - En flott eiendom og en ny og spennende samarbeidspartner for oss, sier AKAs investeringsdirektør Hallvard Thoresen.

Nykjøpet Frydelundveien 5 er oppført i 2021, og har KIWI og REMA 1000 som nærmeste naboer. KIWI- eiendommen, som deler innkjøring med Neumann Bygg, kjøpte AKA i 2021. Også den er relativt ny, med ferdigstillelse og åpning av KIWI sommeren 2020.

Neumann Bygg ligger sentralt plassert etter avkjøringen i Krosby-krysset på E18, langs hovedfartsåren F128 vest for Askim sentrum. Én time fra Oslo, og fem minutter fra Askim sentrum. - I tillegg til god beliggenhet er dette en eiendom som passer fint inn i AKA-porteføljen. Et nytt bygg og lang leiekontrakt med en solid motpart, sier Hallvard. Byggets totale areal er på 2.600 kvadratmeter.

Neumann Bygg som leietaker blir et nytt bekjentskap for AKA. Kjeden er eiet av Stark Group, Europas nest største aktør innen byggevare. I Norge har Neumann Bygg 14 varehus og 300 ansatte.

Kjeden henvender seg primært til profesjonelle kunder med sitt brede varesortiment, gode logistikkløsninger og høye faglige ekspertise innenfor trelast og byggevarer. Entreprenører og andre håndverkere i små og mellomstore bedrifter utgjør derfor majoriteten av Neumann Byggs kunder.

- Vi ser frem til et godt samarbeid med Neumann Bygg, avslutter Hallvard.

Selger av eiendommen er Ender Invest AS, og megler har vært Colliers International AS.