Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

AKA handler nok en eiendom på Stord

AKA overtok 7. februar et handelsbygg i Heiane Næringspark med Brødrene Dahl på lang leieavtale. - Dette blir vår andre investering på Stord i Sunnhordland, og vårt andre leieforhold med Brødrene Dahl-kjeden, sier AKAs investeringsdirektør Hallvard Thoresen.

AKA og investeringsdirektør Hallvard Thoresen investerer på Stord.
AKA og investeringsdirektør Hallvard Thoresen investerer på Stord.

Eiendommen, som blir nummer 229 i AKA-porteføljen, er et moderne handelsbygg på 1 221 kvm. oppført i 2020. Handelsbygget ligger sentralt plassert på en seks mål stor tomt i Djupadalen i Heiane Næringspark Vest. I nabolaget finner vi kompletterende aktører som blant annet Felleskjøpet, Biltema, Montér, Tools og Ahlsell.

AKA eier to handelsbygg med tre ulike leietakere i Heiane Næringspark på Stord. Over 130 bedrifter er lokalisert her.

- Heiane Næringspark er et veletablert og populært handelsområde sentralt på Stord, beliggende ved E39, hovedfartsåren mellom Bergen og Stavanger, forteller AKAs investeringsdirektør. Det er under et halvt år siden han signerte en kjøpsavtale på et annet handelsbygg i Heiane, som leies ut til bredt vareutvalg-aktørene Rusta og T. Hansen.

AKA overtok et handelsbygg i Heiane Næringspark Øst i august 2021.

- Vi er fornøyde med å være til stede i Stord og Heiane, sier Hallvard. Han er også glad for det relativt nye samarbeide med Brødrene Dahl. - Brødrene Dahl er en nasjonal aktør innenfor engroshandel til bygg og anleggsbransjen, og en solid og profesjonell motpart.

Brødrene Dahl Stord. Kjeden driver 55 servicesentre og har mer 1 100 medarbeidere fordelt over hele landet.

- Nykjøpet passer fint inn i AKAs portefølje av store og velholdte handelsnæringseiendommer, i tillegg gir det synergieffekter driftsmessig i forhold til vår eiendom øst i næringsparken, sier Hallvard.

I desember kjøpte AKA en eiendom i Hvervenmoen Næringspark i Hønefoss, også den med Brødrene Dahl som leietaker.

Selger av Brødrene Dahl-eiendommen på Stord er CarpeDiem RS AS.