80 år i AKA

Det er tre trofaste ansatte som har fått oppleve det aller meste av AKAs innholdsrike historie. Det måtte selvsagt markeres!

Jubilantene (foran f.v.) Tom Arne Karlsen, Rolf Hammerengen og John Ivar Skjerven sammen med AKAs  eiere (bak f.v.) Guro C. Thoresen, Aage Thoresen og Hallvard Thoresen.
Jubilantene (foran f.v.) Tom Arne Karlsen, Rolf Hammerengen og John Ivar Skjerven sammen med AKAs eiere (bak f.v.) Guro C. Thoresen, Aage Thoresen og Hallvard Thoresen.

John Ivar Skjerven, Tom Arne Karlsen og Rolf Hammerengen rundet henholdsvis 30, 25 og 25 års fartstid i AKA i 2020. De har alle tre fulgt selskapet fra å være en yrende dagligvarekjede, til å bli et av Norges største eiendomsselskaper.

- John Ivar startet sin AKA-reise 28. februar i 1979 på lageret til AKA Lavpris, der varer ble plukket og distribuert til AKAs egne butikker i Hønefoss og Hallingdal. Etter hvert begynte du å jobbe i butikk, og har vært både assisterende butikksjef og butikksjef på Nesbyen, Gol og Gran. Du har også jobbet for AKA på Jevnaker, og ikke minst i Osloveien i Hønefoss, både under profilen AKA, Eurospar og Meny. John Ivar har alltid vært en ryddig, god og solid kollega – som alltid er på pletten når det skjer, kunne AKA-gründer Aage Thoresen fortelle under AKAs årlige julelunsj for alle ansatte.

Tradisjonen tro, fikk Aage gleden av å overrekke AKAs fortjenestemedalje i gull til jubilanten, og på vegne av AKA takke for en førsteklasses innsats i hele 30 år. Også Tom Arne Karlsen og Rolf Hammerengen fikk velfortjent heder for sin trofaste innsats i 25 år:

- Tom Arne jobbet først som snekker og prosjektleder i AKA. På 90-tallet, da antall AKA-butikker var i sterk vekst, gjorde du en iherdig innsats til alle døgnets tider for å ferdigstille butikk etter butikk. Det gjorde at AKA kunne vokse i rekordfart, spesielt i Østfold, Rogaland og Hordaland. Du koordinerte med stø hånd det håndverksmessige og tekniske, ofte med svært korte tidsfrister – men sørget alltid for at det ble klart til åpning. En omgjengelig ja-mann som har vært godt likt av de mange mennesker han har møtt på sin ferd i AKA, fortalte Aage i sin tale til 25-årsjubilanten.

Både John Ivar og Tom Arne er i dag en del av AKAs dyktige vaktmester-team, og drifter blant annet flere av AKAs store eiendommer lokalt.

Også Rolf fikk heder og ære for sin innsats: - Rolf har også vært en trofast soldat som har stått last og brast ved AKA halve sitt liv. Du startet som ekstrahjelp ved AKA Osloveien i Hønefoss, 15 år gammel. I 1990 ble du assisterende butikksjef på Gran og året etter butikksjef på Stormarkedet i Hønefoss. Du steg raskt i gradene og fra høsten 1993 jobbet du som butikksjef ved flere butikker og var storfornøyd med oppgaven. Etter at AKA ble et eiendomsselskap har du jobbet ivrig i stillingen som driftsansvarlig og deretter driftsdirektør, hvor du kan vise til gode resultater. Rolf har alltid båret AKA-navnet med stolthet og er alltid løsningsorientert og opptatt av at alt han leverer skal være førsteklasses.

- John Ivar, Rolf og Tom Arne; dere er tre solide, hyggelige og dyktige kollegaer. Vi er veldig stolte av å ha dere på laget, tusen takk for upåklagelig innsats i totalt 80 år, avsluttet en stolt AKA-gründer.

Gratulerer så mye fra alle oss på kontoret!