Opplev Munchs Ringerike – eksklusivt på Hønefoss

 30. mai 2017

Skiptvet med vind i seileneThomas Klevjer åpner utstilling med gjengivelser av Edvard Munchs skisser. Foto av Klevjer er hentet fra Ringerikes Blad, Beate Kold Hansen.

Munchs Ringerike, en reise gjennom Edvard Munchs skissebøker, åpner snart i Galleri Klevjer på Hønefoss. Gjengivelsene er aldri før vist frem for offentligheten.

Unge Edvard Munchs blyantskisser og akvareller fra Ringerike og Hole skal bli en permanent utstilling hos Thomas Klevjer på Helgelandsmoen. Klevjers siste utstilling har fått navn Munchs Ringerike, og presenteres i samarbeid med AKA.

 

En av Munchs skisser fra Røyse.


AKA og Thomas Klevjer har siden tidlig 90-tallet vært gode samarbeidspartnere. - Vi synes det er veldig hyggelig å kunne bidra til at denne spennende reisen gjennom Ringeriksregionen – sett gjennom Munchs øyne – kan få sin plass her på Hønefoss, forteller adm. sjef i AKA Guro C. Thoresen.

De utstilte skissene er hentet fra små blokker som Munch bar med seg på sine turer i det lokale landskapet. Og de er selvsagt kopier. Originalene befinner seg trygt bevart i Munchmuseet.

 

Fotografier av slik motivene ser ut i dag.


Fotografiene av skissene er forstørret opp, og stilles ut sammen med moderne fotografier tatt på samme sted og fra samme vinkler som skissene. Det er fotograf Tor Hammerstad som har hatt jobben med å finne Munchs eksakte plassering for omkring 140 år siden.

Dette er historien: Edvard Munch tilbrakte mye tid på Ringerike mens hans far Kr. Munch var korpslege på Helgelandsmoen militærleir på slutten av 1800- tallet. I årene 1879, 1882 og 1884 oppholdt Edvard Munch seg på Helgelandsmoen sammen med sin far hele sommeren.

 

 

Fotografi av Munch foran Hønefossen ca. år 1880.

Det var under disse oppholdene Munch vandret i Ringerike og Holes landskap, og produserte det som nå skal vises frem til offentligheten for aller første gang. Utstillingen finner du i Galleri Klevjer, på nettopp Helgelandsmoen – faktisk i Munchs vei.

Militærleiren er nå nedlagt og har fra år 2004 vært en yrende næringspark med flere spennende bedrifter, samt blant annet hotell og svømmehall.

Thomas Klevjer åpner dørene til Munchs unge, kunstneriske ytringer lørdag 10. juni – velkommen skal dere være!

 

Galleri Klevjer på Helgelandsmoen.


PS. Det er fri entré og kafeen er åpen!
Åpningstider (10. juni - 24. september):
Lørdag kl. 11-16 & søndag kl. 12-17.

www.galleriklevjer.no

 
Førsteklasses handelseiendommer til førsteklasses samarbeidspartnere
Kontakt